Ανακοίνωση για την αποχή των Παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2021 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανακοίνωση για την αποχή των Παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2021

Σχετικά με την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε οριστεί για την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «Περί αποδοχής – Γ΄ κατανομής πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Μονάδων Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων», οι Δημοτικές Παρατάξεις «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας», «Λύση Τώρα», «Λαϊκή Συσπείρωση» κι ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Χαλκιδέων για όλους», απείχαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, επικαλούμενοι δήθεν την υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η κατανομή των πιστώσεων στα σχολεία του Δήμου μας, οι οποίες σημειωτέον καλύπτουν άμεσα και λειτουργικά έξοδα κι έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος. 

Για το λόγο αυτό μάλιστα, για να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων στα σχολεία, στάλθηκε σε Συμβούλιο το θέμα ως μοναδικό και δεν περιμέναμε την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου 2021, όπου θα συζητηθούν τα τακτικά θέματα με τηλεδιάσκεψη.
 
Να σημειώσουμε ότι αυτό αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική, καθώς πολλές φορές κατά το παρελθόν, η κατανομή των χρημάτων στα σχολεία γινόταν δια περιφοράς ως μοναδικό θέμα και μάλιστα με ένα απλό τηλεφώνημα στους επικεφαλής των παρατάξεων.

Φαίνεται όμως ότι οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν κοντή μνήμη και στον βωμό μιας στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής θυσιάζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Γραφείο Τύπου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages