Χαμόγελα για τους επιτυχόντες δάκρυα για τους χιλιάδες που αποκλείστηκαν με την ελάχιστη βάση εισαγω-γής! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χαμόγελα για τους επιτυχόντες δάκρυα για τους χιλιάδες που αποκλείστηκαν με την ελάχιστη βάση εισαγω-γής!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Όχι στη Συρρίκνωση και Υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας

Χαμόγελα για τους επιτυχόντες δάκρυα για τους χιλιάδες που αποκλείστηκαν με την ελάχιστη βάση εισαγω-γής!

Ο Κ. Μητσοτάκης, που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξω-τερικό για σπουδές, «έκοψε» τα φτερά χιλιάδων μαθητών, αφού οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και, 40.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός σχολών χάρη στη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής(ΕΒΕ) που σχεδιά-στηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε τη φήμη της περί πλήρους έλλειψης ενσυναίσθησης και επαφής με την πραγματικότητα με τις δηλώσεις ντροπής που έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τη μεγάλη «σφαγή» των μαθητών.
Η υπουργός Παιδείας δήλωσε προκλητικά ότι με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής οι νέοι «δεν εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια» και ότι είναι κερδισμένοι όλοι γονείς, μαθητές και ΑΕΙ και,  συνέχισε τις απαράδεκτες δη-λώσεις της λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΒΕ έγινε για το καλό των μαθητών που αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήμια γιατί έτσι «τους δείχνουμε ότι δεν τους κοροϊδεύουμε».
Η υπουργός Παιδείας πρέπει να απαντήσει στην ερώτηση ότι με τις επιλογές της ΝΔ, χιλιάδες μαθητές οδη-γούνται στα ιδιωτικά κολέγια, αλλά αρκέστηκε να δηλώσει ο,τι αναβάθμισε τα δημόσια ΙΕΚ.
Όσον αφορά στις αδικίες της ΕΒΕ αφού άριστοι μαθητές που μπορεί να έγραψαν κάτω από το όριο σε ειδικό μάθημα το οποίο δεν είχε διδαχθεί όπως το σχέδιο, υποστήριξε ψευδώς ότι διδάχθηκαν πέρσι και τα ειδικά μαθήματα. 
Ταυτόχρονα με τη σφαγή των μαθητών επιτυγχάνεται και η σφαγή των Δημόσιων Σχολών ΑΕΙ αφού, τμήματα 60 τον αριθμό δεν θα λειτουργήσουν γιατί δεν είχαν εισαχθέντες λόγω της ΕΒΕ!  Από αυτά υπήρχαν 7 τμήματα δασοπονίας, διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος και μηχανικών περιβάλλοντος- οποία τραγική ειρωνεία- που δεν θα λειτουργήσουν !!! Θα φέρουμε δασοπόνους από το Yale!!

Σύντομα η κυρία Κεραμέως δεν θα είναι «εγκλωβισμένη» σε κυβερνητική θέση. Έως τότε όμως οφείλει να μην προσβάλει την ελληνική κοινωνία.

Αυτή η κατάφωρη αδικία που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων, δεσμευόμαστε ότι θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Ζητούμε ένα υπουργείο Παιδείας με τον υπουργό αλλά και τα στελέχη να είναι άτομα που θα γνωρί-ζουν το αντικείμενο και όχι άσχετους που δεν  πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Δεν θέλουμε πολιτικές που έχουν δεσμεύσεις στα κολλέγια για τα οποία δεν υπάρχει καμία βάση ει-σαγωγής αλλά, ισοτιμία στα πτυχία! 

Δεν θέλουμε πολιτικές που ντιλάρουν με τους ιδιοκτήτες κολλεγίων! 
Αλλοίμονο δεν ξέρουν να κρατούν τις υποσχέσεις τους;
Δεν θέλουμε πολιτικές που βάζουν βόμβες στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας!!

Χαλκίδα 28/08/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages