Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Πυρόπληκτη Ενορία Χρόνιας Ελυμνίων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Πυρόπληκτη Ενορία Χρόνιας Ελυμνίων

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, επισκέφθηκε την πυρόπληκτη Ενορία Αγ. Αναργύρων Χρόνιας, ενός από τα πρώτα πληγέντα παραθαλάσσια χωριά του Ευβοϊκού κόλπου από την καταστρεπτική πυρκαγιά της Β. Ευβοίας (3-11 Αυγούστου 2021).

Εκεί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην τελευταία ιερά Παράκληση της Θεοτόκου, για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο, με την συμμετοχή των συνοδών του Κληρικών, του Εφημερίου της γειτονικής επίσης πυρόπληκτης Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ροβιών, Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Αναστασίου, των προσελθόντων ενοριτών και αντιπροσωπίας των πυροσβεστών, που παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέφερε ότι επισκέπτεται με συνοχή καρδίας, αυτή τη φορά, τον ευλογημένο τόπο της Β. Ευβοίας, αφού όλα, όσα αποτελούσαν το φυσικό κάλλος της περιοχής και τον έκαναν πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη, κατακάηκαν. Ωστόσο, δοξάζοντας τον Θεό, επειδή εδώ, στην Εύβοια δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, ζητούμε από την Παραμυθία-Παρηγορήτρια Παναγία να μας απαλύνει την θλίψη της απώλειας του φυσικού πλούτου και να μας ενδυναμώσει να αναδημιουργήσουμε τον τόπο μας.

Μάλιστα, δίδαξε τους πιστούς την αρετή της υπομονής, όπως την έζησαν ο πολύαθλος Ιώβ και πολλοί άγιοι και εξήγησε πώς οι χριστιανοί μεταποιούν τις θλίψεις σε αιτίες όχι πένθους αλλά χαράς, όπως και η κατ’ άνθρωπον θλιβερή Κοίμηση της Θεοτόκου, η οποία εντός της Εκκλησίας γίνεται ένδοξη και αναστάσιμη Εορτή.

Επεσήμανε δε, ότι οι θλίψεις ενδέχεται να είναι και γεννήματα της εμμονής μας στην αμαρτία και αν αυτό συμβαίνει, πρέπει να το αντιληφθούμε, να αποστραφούμε τις αμαρτίες μας και να μετανοήσουμε. Έτσι, θα εορτάσουμε και το δικό μας, το προσωπικό μας πάσχα, δίνοντας χαρά και δόξα στον Χριστό που μας περιμένει στη Βασιλεία του καθαρούς από αμαρτίες.

Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος διένειμε εόρτιες ευλογίες σε όλους τους προσελθόντες πιστούς και αργότερα συζήτησαν για τα ανακύψαντα προβλήματα, ενώ ενημερώθηκε από τον π. Νικόλαο Αναστασίου για την διαχείριση και διανομή των υλικών αγαθών, που από νωρίς έφθασαν στην περιοχή, προς τους πυροπλήκτους αδελφούς μας.

Επίσης, κατά την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί, εις μεν το Εσπερινό, την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παπάδων Νηλέως και ανήμερα της Εορτής την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γερακιούς Ιστιαίας.






ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages