Η Αλληλεγγύη για Όλους στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Αλληλεγγύη για Όλους στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, η «Αλληλεγγύη για Όλους» είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας από κοινού με το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού, με επικεφαλή τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και τους Αντιδημάρχους Χρήστο Γκίνη και Βαγγέλη Ζεκάκο, την υπεύθυνη του Δικτύου Αλληλεγγύης Σαρωνικού Ελισσάβετ Σεφεριάδη, που συγκέντρωσαν πράγματα σε συνεργασία με το Κορωπί και το Λαύριο, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Κώστα Κεχαγιόγλου, τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου  Γεράσιμο Σπετσιέρη και οι εκπρόσωποι της Αλληλεγγύης για Όλους - Ομάδα Χαλκίδας Νίκος Σιόλιας και Ζωή Λιβανίου.

Οι συλλογικότητες επισκέφθηκαν και  παρέδωσαν  είδη πρώτης ανάγκης: τρόφιμα, προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό, στους πληγέντες κατοίκους, αγρότες και κτηνοτρόφους στα χωριά του Δήμου Μαντουδίου, Κιρύνθου, Στροφιλιάς, Κερασιάς, Παππάδες, Αχλάδι καθώς και στα χωριά του Δήμου Ιστιαίας, Ψαροπούλι, Τσαπουρνιά, Ελληνικά, και Βασιλικά. 

Συνομιλήσαμε από το Δήμο Μαντουδίου με τον Δήμαρχο Τσαπουρνιώτη Γιώργο και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, Κιρύνθου Γιάννη Αλατζά, Κερασιάς Δημήτρη Μαργαρίτη, από τον Δήμο Ιστιαίας το δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Θεοχάρη και τον Πρόεδρο Ελληνικών Κώστα Πλατιά, για την κατάσταση που επικρατεί.

Είναι πολύ σημαντική η οργάνωση κοινών δράσεων και παρεμβάσεων από διαφορετικές συλλογικότητες, είτε αυτές είναι δομές αλληλεγγύης, είτε οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία. Αυτές οι κοινές παρεμβάσεις και δράσεις είναι απολύτως απαραίτητες για την αντιμετώπιση της τεράστιας οικολογικής και ανθρωπιστικής καταστροφής που έχει συντελεσθεί και συντελείται στην χώρα μας.  

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στην προσφορά ζωοτροφών του Δήμου Σαρωνίδας στους κτηνοτρόφους της περιοχής, καθώς οι ανάγκες σε αυτόν τον τομέα είναι τεράστιες και διαρκείς. 

Από πλευράς της «Αλληλεγγύης για Όλους» και του Κοινωνικού Ιατρείου Αθήνας αντίστοιχες παραδόσεις ζωοτροφών έχουν γίνει στην περιοχή της Ολυμπίας και της Φωκίδας, και σχεδιάζονται αντίστοιχες παραδόσεις στις  άλλες πυρόπληκτες περιοχές.  

Επειδή οι ανάγκες που σχετίζονται με την επανεκκίνηση της οικονομίας - σε καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο), ζωοτροφές, φακούς, γεννήτριες - συνεχίζουν να υφίστανται, υπενθυμίζουμε τον τραπεζικό λογαριασμό σε μια προσπάθεια ενίσχυσης τους:

ALPHA BANK

ΙΒΑΝ : GR0901401050105002002025873

BIC: CRBAGRAA

Δικαιούχος: ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Με την ένδειξη ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ (είναι υποχρεωτικό)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages