Η Μνήμη της Απονομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου στην Πυρόλπληκτη Β. Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Μνήμη της Απονομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου στην Πυρόλπληκτη Β. Εύβοια

Φωτογραφίες: Καλαφάτης Νικόλαος, Καραβάς Σπυρίδων, Χατζής Θωμάς.

Το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου, οπότε τιμάται η μνήμη της αποτομής της κεφαλής του τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος εόρτασαν πολλοί Ενοριακοί Ι. Ναοί και Εξωκκλήσια.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, διαμορφώσας το λειτουργικό του πρόγραμμα βρέθηκε σε δύο ακόμη πυρόπληκτες Ενορίες του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Αυγούστου 2021, μετέβη στον πανηγύριζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Βουτά, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα-Ιεροκήρυκα, τον Οικον. Ευστάθιο Αναγνώστου-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Αναργύρων Αγριοβοτάνου, το Πρεσβ. Ιωάννη Καραγκούνη-Εφημέριο της πανηγυριζούσης Ενορίας και τον Διάκονο Νικόλαο Πριμηκύριο, με την συμμετοχή των ευσεβών ενοριτών, ενώ κήρυξε το θείο λόγο αναφερθείς στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Τιμίου Προδρόμου, στο νόημα του μοναδικού του κηρύγματος «Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών», αλλά και στην αρρώστια του ανθρώπου να είναι αναιδής και διά της αναίδειας να καταστρέφει τον εαυτό και το περιβάλλον του.

Την κυριώνυμη ημέρα, Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Γαλατσώνας, με συλλειτουργούς τον εκ Γαλατσώνας καταγόμενο Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, τον Οικον. Ιωάννη Σούρα-τοποτηρητή Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο και την πληθωρική συμμετοχή κατοίκων της Ιστιαίας και των πέριξ χωρίων αλλά και γηγενών ενοριτών, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση.

Λίγο πριν την απόλυση, τα παιδιά του κατωτέρου κατηχητικού της Ενορίας προσέφεραν στον Επίσκοπό τους ένα μικρό δένδρο ελιάς, ως σύμβολο παρηγορίας, για την απώλεια του φυσικού πλούτου του δάσους και ελπίδας ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα «ξαναχτίσουν» ό,τι κάηκε.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού συγκινημένος ευχαρίστησε τα παιδιά, απηύθυνε και λόγο οικοδομής προς τους πιστούς, διακρίνοντας σε μαθητές του Θεού μεν τον Τίμιο Πρόδρομο, του Σατανά δε τον Ηρώδη, την Ηρωδιάδα και την θυγατέρα της και αναπτύσσοντας όσα αποκομίζει όποιος επιλέξει το «σχολείο» του Θεού και όσα χάνει όποιο επιμένει να μαθητεύει στον διάβολο, ευχήθηκε σε όλους να γίνουμε μαθητές του Χριστού, φοιτώντας στο «σχολείο» της Αγίας Εκκλησίας Του.
















ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages