Συνάντηση του Θ.Ζεμπίλη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα, για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στη Β.Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση του Θ.Ζεμπίλη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα, για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στη Β.Εύβοια

Τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, προκειμένου να τον ενημερώσει για το μέγεθος της καταστροφής της μεγάλης πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια. Ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναγέννηση του δάσους, με τον σχεδιασμό αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων και έργων αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Ευβοίας πρότεινε να κηρυχθεί άμεσα ως αναδασωτέα όλη η πληγείσα έκταση και να προχωρήσει γρήγορα η αναδάσωση είτε με παρέμβαση, είτε με φυσική αναγέννηση. Προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε να ενταχθούν στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων 2020-2030 τα τμήματα της καμένης έκτασης, που δεν επαρκεί η φυσική αναδάσωση και έχουν ανάγκη τον μηχανισμό ενίσχυσης, προστασίας και παρακολούθησης για να αποκατασταθεί το δασικό οικοσύστημα.
Περαιτέρω, ο κ. Ζεμπίλης  αναφέρθηκε στην μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η πυρκαγιά στη ρητίνη. Συγκεκριμένα, στην περιοχή των Κουρκουλών, όπου παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα ρητίνης πανελλαδικά, η καταστροφή είναι ολική. Αν συνυπολογίσουμε και τη ζημιά που είχε γίνει το χειμώνα με την κακοκαιρία, υπάρχει ορατός κίνδυνος οι ρητινοσυλλέκτες, που αποτελούν τους καλύτερους φύλακες του δάσους, να εγκαταλείψουν το επάγγελμα. Γι' αυτό, λοιπόν, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση καταβολή της αποζημίωσης και την περαιτέρω στήριξη της δραστηριότητας, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται στο δάσος. Ο κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για την καταβολή της αποζημίωσης. 

Ακόμη, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας την επαγρύπνηση των συνεργείων και του μηχανισμού της ΔΕΔΔΗΕ για την έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα, ώστε να αποφευχθούν οι περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις από την διακοπή του ρεύματος.

Τέλος, κατά την χθεσινή ημέρα, ο κ. Ζεμπίλης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με κατοίκους και πληγέντες, ενώ συμμετείχε σε συσκέψεις για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης της φωτιάς και της αντιμετώπισης των συνεπειών της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages