Η Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Φανουρίου στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Φανουρίου στη Χαλκίδα

Το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου 2021 εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Φανουρίου και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Μάλιστα, στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως, την Χαλκίδα, κέντρο του εορτασμού είναι το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιου της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.

Εκεί το εσπέρας έλαβε χώρα ο Μέγας Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη-Προϊσταμένου του Ενοριακού Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος και υπευθύνου του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Ο π. Θεοφύλακτος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ προ της απολύσεως του Εσπερινού ανέγνωσε και την ευχή ευλογίας των πιττών, που προσεκόμισαν ευσεβείς προσκυνητές και προσκυνήτριες προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου.

Την κυριώνυμη ημέρα, χοροστάτησε στον Όρθρο και, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο της Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, προέστη στην Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κατά το κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, αλλά και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm), ανεφέρθη στο ιστορικό της ευρέσεως της εικόνας του Αγίου εν Ρόδω και με έναυσμα τον Τίμιο Σταυρό και την Λαμπάδα, τα οποία φέρει ο Άγιος Φανούριος, τόνισε ότι κάθε πιστός και εν δυνάμει Άγιος εγκολπώνεται τον Χριστό και τον Σταυρό Του και φωτίζεται από το φως του Χριστού, ο Οποίος γίνεται προσωπικός Σωτήρας του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, όπως και για τον Άγιο Φανούριο, που έστω κι αν παραδόθηκε, διά του Μαρτυρίου, στον θάνατο, διήλθε, διά του θανάτου εις την όντως ζωή, που έγκειται στην ζωντανή σχέση και άμεση αναφορά μας στον Χριστό.  

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο Οικον. Ιωάννης Φαφούτης-Δευτερεύων Εφημέριος της Ενορίας και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως και ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Κωνσταντίνος Σιάνος.









ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages