Ανασκόπιση του 5ου bio – Mechanical Festival - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανασκόπιση του 5ου bio – Mechanical Festival

Το τέλος του 5ου bio – Mechanical Festival συνέπεσε με την έναρξη των καταστροφικών πυρκαγιών. Η περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή που συντελέστηκε στο Νησί μας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια χαράς για το πολιτιστικό έργο που άφησε το Θέατρο Χαλκίδας με το 5ο bio – Mechanical Festival. Συμπαραστεκόμαστε στους πληγέντες και ευχόμαστε σύντομα να αρχίσει η επούλωση των πληγών.  
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει θεατρικές και μουσικές  παραστάσεις, διαλέξεις και εκθέσεις με επίκεντρο το Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, αλλά και σε σημεία της Χαλκίδας και της Ν. Αρτάκης. 
Οι συντελεστές του 5ου  bMF και τα μέλη του Θεάτρου Χαλκίδας, είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Χαλκιδέων, του Ο.Λ.Ν.Ε., του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Βαθέος Αυλίδας, του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., που για μια ακόμα φορά συμμετείχαν στην διοργάνωση ενός πετυχημένου φεστιβάλ. Επίσης, ευχαριστούμε εγκάρδια τους επαγγελματίες και τις εταιρίες της Περιφέρειας αλλά και όλης της επικράτειας  με την οικονομική  υποστήριξη των οποίων καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας τη φετινή απαιτητική διοργάνωση. Επιπλέον, ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας του Φεστιβάλ που το «ταξίδεψαν» σε κάθε γωνιά της χώρας. 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 6ο bio – Mechanical Festival, το καλοκαίρι του 2022 στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος! Μείνετε συντονισμένες και συντονισμένοι!
Ακολουθεί μια ανασκόπηση των εκδηλώσεων που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φέτος:
Το 5ο bMF άνοιξε την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, με τον Χαλκιδαίο ερμηνευτή Δημήτρη Αϊβαλιώτη. Το Σάββατο 3/7 οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Καραγκιόζη απόλαυσαν μια διαφορετική προσέγγιση με τον Λευτέρη Ελευθερίου και τη Αρετή Κετιμέ, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά. Την Κυριακή 4/7, με τη βοήθεια του Δρ. Αστροφυσικής Αντώνη Αντωνίου συνθέσαμε και ανακαλύψαμε την εικόνα του σύμπαντος. 
Τη Δευτέρα 5/7 απολαύσαμε το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα της Φωτεινής Βελεσιώτου και την Τετάρτη 7/7 ακολουθήσαμε την πορεία του Lemon – 1900, ενός πιανίστα που έζησε, μεγάλωσε και δημιούργησε πάνω σε ένα καράβι, σε μια συγκινητική θεατρική παράσταση. 
Το Σάββατο 10/7 έκανε πρεμιέρα η παράσταση του Θεάτρου Χαλκίδας, Βάτραχοι του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρδάκα και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις την Κυριακή 1/8, αναζητώντας μαζί με το Θεό Διόνυσο τον  καλύτερο εκπρόσωπο της υψηλής ποίησης. 
Την Τετάρτη 14/7 «ταξιδέψαμε» με τις νότες του κλασικού κιθαρίστα  Παναγιώτη Μάργαρη και την Παρασκευή 16/7 με οδηγούς τον Παντελή και τον Μιχάλη Καλογεράκη, περάσαμε από την Οδύσσεια  στον Ρεμπώ και από τον Ρεμπώ στον Ερωτόκριτο σε μια υπέροχη μουσική παράσταση. 
Την Τετάρτη 21/7 υπό την κίνηση πολιτών ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ εξερευνήσαμε το ξεχωριστό πεδίο και την ιστορία της Αυλίδας και την Παρασκευή 23/7 απολαύσαμε την θεατρική παράσταση «Ιστορία ενός μονόφθαλμου» σε μια διαφορετική προσέγγιση του μύθου της συνάντησης του Οδυσσέα και του Κύκλωπα, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου. Την Τρίτη 27/7 η Δάφνη Ζουρνατζή με τη συνοδεία του Κώστα Νέλλα στην κιθάρα, μας συνεπήραν και προσέφεραν μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά. 
Την Τετάρτη 28/7 υποδεχτήκαμε την «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, με πρωταγωνιστές την Μαριλίτα Λαμπροπούλου και το Νίκο Νίκα. Την Πέμπτη 29/7 απολαύσαμε τους MOSAIC οι οποίοι μας μύησαν σε ρυθμούς της Ανατολής με τζαζ προσέγγιση και την Παρασκευή 30/7 η Τάνια Κικίδη μας ξεσήκωσε με κομμάτια από τους ροκ δίσκους.
Το 5ο bMF «έκλεισε» την Δευτέρα 2 Αυγούστου με αφιερωματική  εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Θεάτρου Χαλκίδας στην οποία θυμηθήκαμε τα παλιά, τιμήσαμε μέλη του ΘΧ για το έργο τους και θέσαμε στόχους για το μέλλον.
Παράλληλα, ο κόσμος της Ν. Αρτάκης και της Χαλκίδας αγκάλιασε τις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ και πιο συγκεκριμένα,  τις εκθέσεις «Σχολείο στο χωροχρόνο» της Ρούλας Παπαζήση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης,  των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., της Μαίρης Μουρσελλά «Φωτογραφικά Παλίμψηστα», την έκθεση «15 +1 Δρόμοι της Ιστορίας» του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, καθώς και το εργαστήριο της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. «παρά τό ἐλεύθειν ὅπου ἐρᾶ τίς». 
Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε για ακόμα μια φορά το εμβληματικό κτίριο της Χαλκίδας, το Κόκκινο Σπίτι, με τη συνοδεία της Σούλας Παπαγεωργοπούλου στην εκδήλωση με τίτλο «Το ’21 και η αλήθεια του Γιάννη Σκαρίμπα» (Τρίτη 13/7) και για την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Μαρίας Κουλούρη, με τίτλο «Αστικό ελάφι» (Πέμπτη 15/7).
Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν  η παρουσίαση της Ευαγγελίας Μπασδέκη για το φαινόμενο «Φάτα Μοργκάνα» στην περιοχή της Ν. Αρτάκης (Πέμπτη 1/7) και η διάλεξη της αρχαιολόγου Αλεξάνδρας Κωσταρέλλη για την Παλίμψηστη Οικία Βαΐλου (Τρίτη 6/7). Την Τρίτη 13/7 οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το κουκλοθέατρο «Βιολέτα» από την ομάδα Koutourou, ενώ την Τρίτη 20/7 ο σύλλογος Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός παρουσίασε την ιστορία των αγαλμάτων της πόλης με τον πιο συγκινητικό τρόπο και η βραδιά έκλεισε με ταινίες από το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, που ταξίδεψε και στην πόλη της Χαλκίδας.  
Τέλος, ευχαριστούμε όλες και όλους που στήριξαν τη διοργάνωση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εθελοντές του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας αλλά, όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του 5ου bMF που δίχως εκείνα η διοργάνωση θα ήταν πολύ φτωχότερη και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που βοήθησαν στην διάδοση του 5ου bio – Mechanical Festival. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages