Τόκιο: Ελλάδα Σερβία 10 - 13 Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τόκιο: Ελλάδα Σερβία 10 - 13 Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης

Όλοι ήταν υπέροχοι και δεν υπάρχει χώρος για δάκρυα. Η Σερβία νίκησε στον τελικό (13-10) την κορυφαία Εθνική Ελλάδος πόλο όλων των εποχών που φεύγει με το ασημένιο μετάλλιο από το Τόκιο.
Το σενάριο φάνταζε ιδανικό. Τελικός Ολυμπιακών αγώνων απέναντι στη Σερβία, χρυσή στο Ρίο. Η Ελλάδα είδε τους Σέρβους να προηγούνται με τρία γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο και παρόλα αυτά πάλεψε σκληρά, ισοφάρισε πολλές φορές αλλά η ποιότητα και η εμπειρία των Σέρβων μέτρησε στο φινάλε.

Δεν υπάρχει όμως στεναχώρια για αυτή την Εθνική ομάδα. Οι «πολεμιστές» του Θοδωρή Βλάχου κατάφεραν και ανέβηκαν στο βάθρο, που αποτέλεσε όνειρο και μεγάλο απωθημένο.

Μην ξεχνάμε ότι αυτή η Εθνική νίκησε δύο φορές την Ουγγαρία στο τουρνουά και έφερε ισοπαλία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ιταλία.

Το ματς ξεκίνησε με την Ελλάδα να βρίσκει δίχτυα πολύ νωρίς με τον Σκουμπάκη στον παίκτη παραπάνω. Ο Πγιέτλοβιτς απάντησε για τους Σέρβους επίσης στον παίκτη παραπάνω ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με τον Φιλίποβιτς.
Ο Κολόμβος με γκολ στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε σε 2-2, σε μία φάση που ελέγχθηκε από το βίντεο. Οι Σέρβοι με τον Ράσοβιτς στον παίκτη παραπάνω προσπέρασαν με 3-2 ενώ έφτασαν στο 4-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φιλίποβιτς.

Στο ενδιάμεσο η Ελλάδα έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω. Η Σερβία έφτασε στο +3 (2-5) με γκολ του Πγιέτλοβιτς με τον Βλαχόπουλο να μειώνει στον παίκτη παραπάνω. Ο Γιάκσιτς έβαλε το έκτο γκολ της Σερβίας στο πρώτο οκτάλεπτο σε μία κακή αμυντικά πρώτη περίοδο για την Ελλάδα. Αρκεί να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα δέχτηκε έξι γκολ συνολικά στον ημιτελικό με την Ουγγαρία.

Η Ελλάδα σημείωσε με τον Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Μάντιτς σημείωσε το έβδομο γκολ της Σερβίας και σε εκείνο το σημείο η ελληνική άμυνα ανέβηκε κατακόρυφα.


Η Σερβία έμεινε χωρίς γκολ σχεδόν για όλο το υπόλοιπο οκτάλεπτο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να ισοφαρίσει με Γκιουβέτση, Βλαχόπουλο και Παπαναστασίου με την ελληνική ομάδα να δείχνει τις αρετές που την έφεραν στον τελικό.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό γκολ του Πρλαΐνοβιτς στον παίκτη παραπάνω, τέσσερα δεύτερα πριν το τέλος.

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν και πάλι με δύο γκολ (7-9) με γκολ του Μάντιτς στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Η Ελλάδα όμως και πάλι δεν το έβαλε κάτω. 

Με γκολ του Μουρίκη η «γαλανόλευκη» μείωσε σε 8-9 και με τέρμα του Φουντούλη σε ένα άψογα εκτελεσμένο παίκτη παραπάνω ισοφάρισε σε 9-9 τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Η Ελλάδα έχασε καλές ευκαιρίες να προσπεράσει τη Σερβία με τους παίκτες του Σάβιτς να φτάνουν στο προβάδισμα με γκολ του Πρλαΐνοβιτς.

H «γαλανόλευκη» ισοφάρισε 10-10 τον μεγάλο τελικό με γκολ του Σκουμπάκη στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν ξανά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πρλαΐνοβιτς με την Ελλάδα να χάνει ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω αμέσως μετά. 

Ο Μίτροβιτς στον παίκτη παραπάνω και του Μάντιτς με αριθμητικό πλεονέκτημα και πάλι έδωσαν προβάδισμα τριών τερμάτων στους Σέρβους. Με τέσσερα λεπτά να απομένουν οι πολύπειροι παίκτες του Σάβιτς έπαιξαν και με τον χρόνο φτάνοντας στη νίκη και την κατάκτηση του δεύτερου σερί χρυσού μεταλλίου μετά από το 2016 και το Ρίο.

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ 10-13

Οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2

Σερβία (Σάβιτς): Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πγιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς , Άλεκσιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ., Μίτροβιτς Μπ.


 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages