Στον τελικό Γκολομέεβ και Καραλής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στον τελικό Γκολομέεβ και Καραλής

- Συγκινητικό αντίο από Ιακωβίδη

Τέλος στην καριέρα του στην εθνική ομάδα δίνει ο Θοδωρής Ιακωβίδης της άρσης βαρών.

Με την ελπίδα μεταλλίων για την ελληνική ολυμπιακή αποστολή ολοκληρώθηκε η Παρασκευή στο Τόκιο καθώς δύο Έλληνες αθλητές προκρίθηκαν στους τελικούς των αθλημάτων τους. Στην κολύμβηση, ο Κριστιάν Γκολομέεβ εξασφάλισε ιστορική πρόκριση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, ενώ στον στίβο, ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ.

Ωστόσο, ο αθλητής της άρσης βαρών, Θοδωρής Ιακωβίδης, δεν κατόρθωσε να προκριθεί και μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του ανακοίνωσε την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα.

Κριστιάν Γκολομέεβ
Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης με επίδοση 21.60 τερμάτισε δεύτερος στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 50μ. ελεύθερο και πέρασε με τον τρίτο χρόνο συνολικά στον τελικο. Αύριο Κυριακή (4:30 το πρωί) θα γίνει ο πρώτος κολυμβητής από τη χώρα μας που θα αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός των δύο διοργανώσεων της Αθήνας, διεκδικώντας με αξιώσεις μετάλλιο.

Εμμανουήλ Καραλής
Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 5,75μ. στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος. Δεν κατάφερε να προκριθεί ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να περάσει τον πήχη με τη δεύτερη και αυτό του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου (13.20). Την πρόκριση πήραν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, μεταξύ των οποίων οι Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) και Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.75μ, ενώ εκτός έμεινε ο Πολωνός Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι με 5.30.

Το συγκινητικό «αντίο» του Ιακωβίδη
Ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών συγκλόνισε μετά τον αποκλεισμό του από το αγώνισμα, περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση κατάσταση και τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η προετοιμασία του. 

Όσον αφορά την απόφασή του να αποχωρήσει από την ολυμπιακή ομάδα, είπε: «Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου».

Και πρόσθεσε: 

«Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι ήταν το κίνητρο μου για να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages