Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Για τις Νέες Εγκαταστάσεις Ανεμογεννητριών στην Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Για τις Νέες Εγκαταστάσεις Ανεμογεννητριών στην Εύβοια

ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ & Α.Π.Ε
Θέμα: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την άναρχη και χωρίς όρους ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στην Εύβοια εξυπηρετώντας συμφέροντα και αδιαφορώντας για τις τοπικές κοινωνίες»

Νέα επέλαση στην Εύβοια ετοιμάζουν ..εθνικοί και διεθνείς εργολάβοι με εγκατάσταση φαραωνικών αιολικών πάρκων σε περιοχές των Δήμων, Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας, Διρφύων – Μεσσαπίων,  Σκύρου και Κύμης – Αλιβερίου (Γαβαλάς, Καλέτζι).
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενδεδυμένη τάχατε έναν οικολογικό μανδύα συνεχίζει να κάνει τον πιστό υπηρέτη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, στο όνομα των οποίων, ούτε ανοίγει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, ούτε λαμβάνει υπόψη της την όχληση που δημιουργείται σε άλλες μορφές ανάπτυξης ούτε προχωρά στον ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό και στις ειδικές μελέτες και στην έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για τις προστατευόμενες περιοχές, ούτε φυσικά ενδιαφέρεται αν η ζημιά που θα προκληθεί στο φυσικό περιβάλλον θα είναι μεγαλύτερη απ’ το όφελος που θα φέρει η εγκατάστασή τους. 
Έτσι, στο βωμό του κέρδους, συνεχίζεται μια άναρχη ανάπτυξη των αιολικών πάρκων που, τα οφέλη για το φυσικό περιβάλλον είναι ελάχιστα, τα οφέλη της για τις τοπικές κοινωνίες είναι μηδενικά, ενώ στον αντίποδα τα κέρδη  των επενδυτών τεράστια. 
Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αγωνιζόμαστε και έχουμε θέσεις και πρόγραμμα, για μια δίκαιη πράσινη μετάβαση, η οποία δεν θα γίνει με όρους αγοράς που θα επιφέρουν ενεργειακή φτώχεια στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αλλά με όρους κοινωνίας. Μια πράσινη μετάβαση που θα γίνεται με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και χωροταξικό σχεδιασμό, που θα προστατεύει πραγματικά τον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο. Μια μετάβαση που δεν θα επιτρέπει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, σε προστατευόμενες περιοχές, σε περιοχές πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και σε καμένες εκτάσεις που έχουν κριθεί αναδασωτέες. Μια πράσινη μετάβαση και ανάπτυξη, που θα σέβεται την αρχή της αναλογικότητας σε κάθε περιοχή και τα οφέλη της οποίας θα επιστρέφουν, ως επί το πλείστον στις τοπικές κοινωνίες και όχι στις τσέπες των λίγων. 
Έτσι στεκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και στον αγώνα τους, ώστε να υπάρχει πραγματική προστασία του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος κάθε περιοχής και να μην μετατραπούν αυτές σε σύγχρονα τσιφλίκια αυτών που βλέπουν την πράσινη μετάβαση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μόνο ως ευκαιρία για αύξηση των υπερκερδών τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages