Ποιοτική παιδεία για λίγους θέλει η Κυβέρνηση! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ποιοτική παιδεία για λίγους θέλει η Κυβέρνηση!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με το σχέδιο νόμου για την παιδεία που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση, η  πολιτική της κινείται για μια ακόμα φορά στη λογική της «ποιότητας για λίγους», σε βάρος της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. 
Μεταξύ άλλων στο σχέδιο νόμου: 
Διαχωρίζεται και ταυτόχρονα κατηγοριοποιείται συνολικά το εκπαιδευτικό σύστημα. 
Υπάρχει πλήρης ευθυγράμμιση με άλλα επίσημα κείμενα της Κυβέρνησης, όπως είναι τα νομοθετήματα της για τα εργασιακά (απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις κ.τ.ό.). 

Το σχολείο καλείται να προσαρμοστεί στην  πολωμένη αγορά φθηνής εργασίας.  Αυτό προκύπτει από τις αναφορές για τον στόχο τού να οδηγηθεί το 75% των  μαθητών και μαθητριών στην τεχνική εκπαίδευση και το υπόλοιπο να μείνει στη γενική που οδηγεί σε πανεπιστημιακές σχολές, από την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, από τη θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια, από την καθιέρωση εθνικής κλίμακας εξετάσεων σε Στ’ Δημοτικού και Γ’ γυμνασίου. 

Εγκλωβίζονται σκόπιμα, μέσω καθαρά διαχωριστικών πολιτικών, μεγάλες ομάδες παιδιών και νέων από τα πιο παραμελημένα κοινωνικά στρώματα σε υποβαθμισμένα από εκπαιδευτικής άποψης περιβάλλοντα, όπου οι πόροι που διατίθενται (οικονομικοί και ανθρώπινοι) και οι ευκαιρίες και δυνατότητες που παρέχονται είναι ανεπαρκείς.

Καθιερώνεται στην εκπαίδευση μια αυστηρή, ιεραρχική διοικητική δομή και ένα ακραίο σύστημα πολυ-τιμωρητικής αξιολόγησης με σοβαρές συνέπειες για τους/τις εκπαιδευτικούς, που φτάνουν μέχρι τη στέρηση μισθού και τη μη μονιμοποίηση.
Τρανή απόδειξη του ΑΝΤΙεκπαιδευτικού νόμου, ο αποκλεισμός 30.000 υποψηφίων, ακόμη και αριστούχων, από την τριτοβάθμια εκπαίδευση!
Η υπεράσπιση κάθε ίχνους δημοκρατικής συγκρότησης και λειτουργίας των σχολείων μας είναι αναγκαία για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Παιδείας, για να κρατηθεί ζωντανή η μορφωτική αποστολή της εκπαίδευσης. Η αποτροπή της κοινοβουλευτικής επικύρωσης των κυβερνητικών σχεδιασμών, η ακύρωση στη πράξη των συντηρητικών και αναχρονιστικών νομοθετημάτων της ΝΔ από το δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κίνημα του κόσμου της εκπαίδευσης – όπως κι έχει εν μέρει επιτευχθεί- είναι κοινή υπόθεση όσων «δεν βολεύονται» με το συντηρητικό σκότος του νεοφιλελευθερισμού. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  είναι παρών και σ’ αυτή τη μάχη. Με ενωτικό πνεύμα, με τη μέριμνα να εκφράσει τις κοινωνικές ανάγκες του κόσμου της εργασίας , τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων, την εκπαιδευτική και εργασιακή αξιοπρέπεια όσων διδάσκουν, τις ιδέες της Δημοκρατίας και της Ισότητας στη Παιδεία. Αντιστεκόμαστε στη κυβερνητική πολιτική ιχνηλατώντας το δρόμο για μια άλλη προοδευτική διακυβέρνηση, για ένα δημόσιο δωρεάν συμπεριληπτικό σχολείο. 

Χαλκίδα 20/07/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages