Ποιμαντική Περιοδεία του Μητροπολίτου Χαλκίδος στην Σκόπελο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ποιμαντική Περιοδεία του Μητροπολίτου Χαλκίδος στην Σκόπελο

Την Σκόπελο επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά την πανήγυρη της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής για να επικοινωνήσει με τα πνευματικά του τέκνα και να λειτουργήσει στην πανήγυρη του Ενοριακού Ι. Ναού Αγ. Παντελεήμονος της Χώρας του Νησιού, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Έτσι, την Τρίτη 27 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο,  προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χώρας Σκοπέλου, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, Αλεξίου Παπασταμούλου-Εφημερίου της Ενορίας Γλώσσας, των Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Κασσανδριανού-Εφημερίου της Ενορίας Γεννήσεως Χριστού Χώρας και Αρχιερατικού Επιτρόπου Σκοπέλου, Κωνσταντίνου Καλλιανού-Εφημερίου της πανηγυριζούσης Ενορίας και του Πρεσβ. Νικολάου Σκιαθίτη-Εφημερίου της Ενορίας Ν. Κλήματος, με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο αποτελείτο τόσο από κατοίκους της Σκοπέλου όσο και από παρεπιδημούντες προσκυνητές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσας Σκοπέλου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Αλέξιο Παπασταμούλο και Ρηγίνο Νομικό-Εφημέριο της Ενορίας Λουτρακίου Σκοπέλου.

Στην ομιλία του προς τους συγκινημένους για την παρουσία του Ποιμενάρχου τους Ενορίτες, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την εφαρμογή και καλλιέργεια της αρετής της αγάπης στη ζωή μας, που ξεκινάει από την άρνηση άλλων απολαύσεων και την αφοσίωσή μας στον Θεό μέσα από τις δύο εντολές της αγάπης προς Εκείνον και προς τον συνάνθρωπο όπως έπραξε στη ζωή της και η Οσία Ειρήνη ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού, ο Οποίος έκανε τον Σταυρό τρόπαιο αγάπης και στήριγμά μας, δείχνοντάς μας συνάμα ότι ο δρόμος της αγάπης περνά από τους πόνους της ασκήσεως, της αποτυχίας και της θυσίας, αλλά όταν θυσιαζόμαστε στην παρούσα ζωή, απολαμβάνουμε απ’ εδώ ακόμη τον Παράδεισο.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Εφημέριος της Ενορίας Γλώσσας, π. Αλέξιος, προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, τον καλωσόρισε και με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών Αρχιερατείας, του προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν, διαδοχικά, στις Ιερές Μονές Ευαγγελιστρίας και Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου, όπου προσκύνησαν στα ιστορικά Καθολικά των Ι. Μονών αυτών και τέλεσαν δεήσεις υπέρ του πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων και ο Ποιμενάρχης μας, αφού επιθεώρησε τα έργα συντήρησης ή αποκατάστασης, που εκτελούνται σε κάθε Ι. Μονή, ενημερώθηκε για τις ανάγκες τους από τους εκεί εγκαταβιούντες Μοναχούς και Μοναχές, ενώ ενδιάμεσα προσκύνησαν και στο Ι. Μονύδριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το οποίο είναι Μετόχιο της Ι. Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους, όπου τους υποδέχθηκε ο πάντοτε φιλόξενος Αρχιμ. Διονύσιος Μπίλλης.























ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages