Συνάντηση Ζεμπίλη - Κοντοζαμάνη. Έντεκα (11) επιπλέον θέσεις μονίμων ιατρών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση Ζεμπίλη - Κοντοζαμάνη. Έντεκα (11) επιπλέον θέσεις μονίμων ιατρών

Συνάντηση Ζεμπίλη - Κοντοζαμάνη. Έντεκα (11) επιπλέον θέσεις μονίμων ιατρών στα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης και το ΚΥ Ιστιαίας

Η ενίσχυση του συστήματος υγείας της Εύβοιας με επιπλέον ιατρικό προσωπικό ήταν ο βασικός λόγος συνάντησης του Βουλευτή Ευβοίας Θανάση Ζεμπίλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ο Θανάσης Ζεμπίλης, κατόπιν επικοινωνίας του με την Διοίκηση των Νοσοκομείων, ζήτησε από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να συμπεριληφθούν τα τρία Νοσοκομεία  της Εύβοιας, με συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών,  στην επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας στο ΕΣΥ. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε οι θέσεις των νεφρολόγων για την λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΚΥ Ιστιαίας να περιληφθούν στον ανωτέρω διαγωνισμό, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, δοθέντος ότι για την πλήρωση των θέσεων απαιτείται χρονικό διάστημα 9- 12 μηνών. 
Από την πλευρά του ο κ. Κοντοζαμάνης, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την φάση στην προκήρυξη για τουλάχιστον 11 θέσεις ιατρών στις δομές υγείας της Εύβοιας. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το Κ.Υ. Ιστιαίας, προκηρύσσονται δύο θέσεις Νεφρολόγων, μία σε θέση Επιμελητή Β' και μία «αναβαθμισμένη» σε θέση διευθυντή, ώστε να προσελκύσει ενδιαφέρον. Ακόμα, αναμένεται να προκηρυχθούν για το Νοσοκομείο Κύμης μία θέση Παθολογίας Επιμελητή Α' και μία θέση Οφθαλμολογίας Επιμελητή Β'. Για το Νοσοκομείο Καρύστου μία θέση Παιδιατρικής σε επίπεδο Επιμελητή Α' και μία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας σε επίπεδο Επιμελητή Α΄. Αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, προκηρύσσονται συνολικά πέντε θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, μία θέση Αναισθησιολογίας ή Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας για τη ΜΕΘ σε επίπεδο Επιμελητή Α', μία θέση Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής για το ΤΕΠ σε επίπεδο Επιμελητή Β', μία θέση Ουρολογίας σε επίπεδο Επιμελητή Β', μία θέση Αναισθησιολογίας σε επίπεδο επιμελητή Β' και μία θέση Παιδιατρικής σε επίπεδο Επιμελητή Β'.
 
Περαιτέρω, ο Βουλευτής Ευβοίας εξήγησε στον Αναπληρωτή Υπουργό τις ιδιαιτερότητες της Εύβοιας, λόγω γεωγραφικών εμποδίων και κακού οδικού δικτύου, και υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα Νοσοκομεία της Καρύστου και της Κύμης να μην συγχωνευτούν με το ΓΝΧ, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης υγειονομικής μεταρρύθμισης, αλλά αντίθετα να αναβαθμιστούν, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ντόπιων και επισκεπτών. 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης συμφώνησε με τον Βουλευτή Ευβοίας και δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των Νοσοκομείων και των λοιπών δομών υγείας της Εύβοιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages