Συνέντευξη Σπύρου Πνευματικού στο Ράδιο 1 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνέντευξη Σπύρου Πνευματικού στο Ράδιο 1

Στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη και στα οφέλη που μπορεί να έχει αυτό για τους πολίτες της περιφέρειας αναφέρθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, μιλώντας στο Ράδιο 1 και τον Μάνο Παπαμακάριο την Πέμπτη 15 Ιουλίου. 
Τόνισε ότι η χώρα μας χρειάζεται έναν καλό χωροταξικό υγειονομικό χάρτη που να αποτυπώνει απόλυτα τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο τόπος μας σε δομές υγείας και υγειονομικό προσωπικό. «Η ανάγκη δεν είναι μόνο να έχουμε νοσοκομείο, η ανάγκη είναι να έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη που καλύπτει τους ανθρώπους, ένα σύστημα ΕΚΑΒ και άμεσης βοήθειας αποδοτικό που να βοηθάει τον κόσμο και να μην περιμένει ο άνθρωπος στο Μαντούδι 2 ώρες για το ασθενοφόρο και 10 ώρες μετά να φτάσει στο νοσοκομείο». 
Η χαρτογράφηση αυτή είναι, όπως είπε, απαραίτητη για να επιτευχθεί ο στόχος για καλή και προσβάσιμη υγεία για όλους τους πολίτες. 
Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που μιλούν για κλείσιμο νοσοκομείων και στην Εύβοια, είπε πως η συζήτηση που γίνεται είναι να προχωρήσει ακριβώς αυτή η αποτύπωση των υγειονομικών αναγκών ανά περιοχή, που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες, αυτό εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός και κάποιοι παίρνουν την κουβέντα αυτή και λένε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τα νοσοκομεία.
«Η συζήτηση είναι που βρίσκονται οι ανάγκες σε κάθε περιοχή, κοντινή ή απομακρυσμένη, και πως ο μέσος πολίτης θα πάρει καλή περίθαλψη όπου και να βρίσκεται. Τη σημερινή εποχή, είναι αδιανόητο να μην μπορεί ο ασθενής να φτάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο. Νιώθω την αγωνία του κόσμου και είναι απαραίτητο να γίνει αυτή η χαρτογράφηση» είπε. 
«Θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε που συζητάμε επιτέλους για τους υγειονομικούς χάρτες. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει και εμείς σαν Εύβοια πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη ευκαιρία και να δούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι επ’ ωφελεία μας αυτή η συζήτηση και κάθε αλλαγή δεν είναι απαραίτητα κακή» τόνισε.
Όσον αφορά το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ο κ. Πνευματικός είπε πως η τοπική κοινωνία δεν θέλει απλά ένα κτίριο πιο μοντέρνο αλλά ένα νοσοκομείο που θα μπορεί να προσφέρει κάθε περίθαλψη χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση στην Αθήνα.
Έχοντας μιλήσει επανειλημμένα για το θέμα του νοσοκομείου και στη Βουλή και δημόσια αλλά και σε συναντήσεις με το Υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε ξανά στην πρότασή του για μεταφορά στην 1η ΥΠΕ, αντί της 5ης ΥΠΕ που υπάγεται τώρα. Πέρα από τη μεγαλύτερη γεωγραφική εγγύτητα με την έδρα της 1ης ΥΠΕ στην Αθήνα, η μεταφορά αυτή θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για τους γιατρούς. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τα περιφερειακά νοσοκομεία αυτή τη στιγμή είναι ότι βγαίνουν προκηρύξεις και κανένας γιατρός δεν κάνει τα χαρτιά του, γιατί προτιμούν να πάνε σε ένα κεντρικό νοσοκομείο όπου θα εφαρμόσουν την εκπαίδευση που έχουν λάβει και θα λάβουν περισσότερες γνώσεις και εμπειρία. 
«Ίσως υπάρχουν αντιδράσεις αλλά, για να χρησιμοποιήσω μια μεταφορά από το ποδόσφαιρο, τί είναι καλύτερο, να είσαι η πρώτη ομάδα στη Δ’ Εθνική ή η τελευταία ή μεσαία στην Α’ Εθνική, όπου φυσικά η χρηματοδότηση είναι μεγαλύτερη; Είναι ένας τρόπος για να ανεβάσουμε το επίπεδο του νοσοκομείου». 
Τέλος, είπε ότι από την αρχή έχει κάνει παρεμβάσεις για το νοσοκομείο της Χαλκίδας, ώστε να μην πρόκειται για μια απλή κτιριακή μεταφορά γιατί ο κόσμος της Εύβοιας περιμένει από το 2007 για το καινούριο νοσοκομείο και δεν πρέπει το μόνο που βλέπει να είναι ένα καινούριο κτίριο, αλλά μια αναβαθμισμένη φροντίδα υγείας. Γι’ αυτό, όπως είπε, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις γιατί και οι υπηρετούντες γιατροί και συνολικά το υγειονομικό προσωπικό έχουν πλέον εξαντληθεί από το φόρτο εργασίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages