Αδειοδότηση του θερινού σινεμά REX - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αδειοδότηση του θερινού σινεμά REX

Μετά την ματαίωση της ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Δ.Σ.  ΔΟΑΠΠΕΧ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ λόγω έλλειψης απαρτίας, κληθήκαμε σήμερα να εγκρίνουμε ΣΑΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΉΘΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙ COVIT-19, την αποδοχή της ενοικίασης του χώρου όπου λειτουργούσε ο θερινός κινηματογράφος REX, με σκοπό την εκ νέου λειτουργία του.
Πέρα από τον βαθιά αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, σαν Παράταξη, έχουμε υποχρέωση να παρατηρήσουμε ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, αναφέροντας τα παρακάτω:
1. Για άλλη μια φορά η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ λειτούργησε, κατά την προσφιλή της μέθοδο, προσωπικά, αυτόνομα και με πλήρη απαξίωση όλων των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ., θεωρώντας ότι το ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ της Παράταξής στην οποία ανήκει, η ίδια το μεταφράζει στο δίπτυχο L'État, c'est moi και ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ. Έτσι βρε αδερφέ, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς μελέτη! Έξη μήνες τώρα, το Δ.Σ του ΔΟΑΠΠΕΧ ασχολείται ΜΟΝΟ με την αποδοχή της μηνιαίας επιχορήγησης που δίνει ο Δήμος για τη λειτουργία του. Με τίποτε άλλο ! Όλα τα άλλα, τα έχει αναλάβει στους ώμους της, η Πρόεδρος. Η οποία, δεν ενημερώνει κανέναν και για τίποτα. ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΟΥ  ΔΗΜ. ΩΔΕΙΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/6 ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΙΣ 3.00 ΜΜ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ!!
2. Κατά την εισήγηση, «Η Δημοτική Αρχή θέτοντας ως στόχο την επαναλειτουργία του Δημοτικού θερινού κινηματογράφου REX, ήρθε σε επαφές με κινηματογραφιστές και κατόπιν αυτών παραθέτουμε κατωτέρω, όπως ακριβώς περιήλθε στον Οργανισμό μας  μέσω e-mail, την αίτηση  της     κ. Περδικάρη Ελευθερίας για την εκμίσθωση και την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου REX». 
Επειδή τα παραπάνω είναι ΝΕΦΕΛΩΔΗ ΕΩΣ ΝΕΦΟΣΚΕΠΗ –για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη, βαρύτερη έκφραση- ρωτάμε,
α.    Ποιος από τη Δημοτική Αρχή ήρθε σε επαφή με κινηματογραφιστές;
β.    Τι εννοούμε με τον όρο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ;
γ.    Με ποιους και ΠΟΣΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ήρθε σε επαφή η Δημοτική Αρχή;
δ.   ΜΕ ΠΟΙΟ...  ΤΡΟΠΟ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΑΦΗ;
ε. ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ, πλην της κας Ελευθερίας
Περδικάρη;  
στ. Η ως άνω ενδιαφερόμενη, που βρήκε το e-mail του ΔΟΑΠΠΕΧ; Το είχαν
και οι άλλοι ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ που συμμετείχαν στις επαφές;
3. Ο χώρος του πρώην REX, έχει αποδοθεί σαν αύλιος χώρος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, επομένως αποτελεί Παράρτημα σχολικού κτιρίου, του οποίου τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ (ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ) ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ. Πως, λοιπόν νομιμοποιείται ο ΔΟΑΠΠΕΧ να τον ενοικιάσει σαν κινηματογράφο, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που, μάλιστα, αποτελεί ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ  εάν και αυτή, έχει τέτοια αρμοδιότητα.

4. Γιατί στο όλο θέμα, αποσιωπάται το γεγονός της διατήρησης του κυλικείου του REX σαν Γραφείου του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου;

5. Η θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, λήγει στο τέλος του 2023. Κατά
ποια λογική, η απόφασή της μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη, ενοικιάζοντας το χώρο μέχρι ΚΑΙ ΤΟ 2027; 

6. Γιατί, αφού υπήρχε διάθεση επαναλειτουργίας του REX, δεν το κουβεντιάσαμε νωρίτερα; Πότε θα βγει η ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, που είναι μια από τις δυσκολότερες να εκδοθούν, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον ένα δίμηνο, πλέον ενός μήνα για τη διαμόρφωση του χώρου, που μπορεί να ξεκινήσει μόνο μετά την έγκριση της
ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ; ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΟ...ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (πάντα επίκαιρος αυτός ο James Bond).

7. Η ίδια εισήγηση συνεχίζει, «Η ανωτέρω εγγυάται την άψογη λειτουργία ενός σύγχρονου θερινού κινηματογράφου   που θα αποτελεί στολίδι για την πόλη της Χαλκίδας, με επιλογή ταινιών πρώτης προβολής και μεγάλων επιτυχιών, που σε  διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε οι Χαλκιδέοι δημότες ή επισκέπτες να μεταβούν σε κιν/φους του Ωρωπού ή και της Αθήνας κάτι που οικονομικά
αποφεύγεται με τον κιν/φο αυτό και προσδίδει προστιθέμενη πολιτισμική αξία στην Πόλη μας» Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι οι Αθηναίοι τα Σαββατοκύριακα αλλά και οι αλλοδαποί επισκέπτες, ρωτάνε εναγώνια «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΑΣ;» Γι’ αυτό και ζητάμε να πληροφορηθούμε:
α. Τι συγκεκριμένα εννοούμε με τους όρους «σύγχρονος θερινός
κινηματογράφος», «στολίδι για την πόλη» και «ταινίες μεγάλων επιτυχιών»;

           β.    Αν –υποθετικά- εγκριθεί η ενοικίαση, πως δεσμεύεται, με ποιους όρους και ποιο τρόπο, η ως άνω ενδιαφερομένη για όλα αυτά, τα οποία, με τον  επιεικέστερο χαρακτηρισμό αποτελούν ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ για κάθε υπεύθυνο άτομο που σέβεται το ρόλο όπου τον ΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΧΑΛΚΙΔΕΟΙ;

    γ.    Που προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα λειτουργίας του κινηματογράφου; Αν ο καιρός βοηθάει, θα μπορεί να αρχίζει τον ΑΠΡΙΛΙΟ και να τελειώνει τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ, δηλαδή να λειτουργεί ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;
δ.   Με τη λήξη της λειτουργίας του κιν/φου, ποιος θα επαναφέρει την σχολική αυλή στην προγενέστερη κατάσταση, χωρίς καθίσματα, χωρίς φωτισμό, με τις μπασκέτες στη θέση τους, το δάπεδο κατάλληλο για παιχνίδι κλπ; 
ε.   Για ποια επένδυση μιλάει η ενδιαφερόμενη; Εκτός από την επισκευή της οθόνης, όλα τα άλλα θα αποσύρονται και θα επαναφέρονται. Για όλα τα παραπάνω δηλώνουμε ότι:
I. Είμαστε ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ REX, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ… ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, (ΕΙΔΟΣ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΦΠΑ), ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ.

II. Είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ REX, ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΑΝ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. 

III. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. Δήμαρχο, ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ.

                                                                                                         ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
                                                                                                 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages