Επιστολή του Β. Αποστόλου για τη στήριξη των ρητινοκαλλιεργητών της Β. Εύβοιας και την πυροπροστασία της περιοχής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επιστολή του Β. Αποστόλου για τη στήριξη των ρητινοκαλλιεργητών της Β. Εύβοιας και την πυροπροστασία της περιοχής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 
ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ  

Επιστολή του Β. Αποστόλου προς τον Υφυπουργό ΥΠΕΝ Γ. Αμυρά για τη στήριξη των ρητινοκαλλιεργητών της Β. Εύβοιας και την πυροπροστασία της περιοχής

Χαλκίδα, 1η Ιουνίου 2021
Προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
κ. Γεώργιο Αμυρά

Θέμα: Αναγκαία η άμεση εκτίμηση των ζημιών στους ρητινοκαλλιεργητές της Β. Εύβοιας και η απομάκρυνση όλων των κλαδιών και των δένδρων που έχουν καταστραφεί από τις χιονοπτώσεις της ΜΗΔΕΙΑ .
Κύριε Υπουργέ, 
είναι αυτονόητο ότι όλοι έχουμε χρέος να σταθούμε κοντά στους ρητινοκαλλιεργητές της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και να υπερασπιστούμε τα δάση της περιοχής, από τους πρόσθετους κινδύνους πυρκαγιάς που τα απειλούν, μετά τις χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας Μήδεια. 
Απαντώντας στην 2133/24-03-2021 αναφορά μου για την ανάγκη στήριξης των συγκεκριμένων ρητινοκαλλιεργητών αναγνωρίσατε μεν τις ζημιές που έχουν υποστεί, αλλά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. 
Όμως, επειδή άρχισαν ήδη τη δραστηριότητά τους για τη φετινή χρονιά, για να έχει ουσιαστικό αντικείμενο η αναγνώρισή σας πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής και αποτίμησης αυτών των ζημιών. 
Κι αυτό απαιτεί την άμεση σύσταση των σχετικών Επιτροπών που προτείνετε, αλλά για να καλύψουν όλους τους εμπλεκόμενους, από τα Δασαρχεία, τους αναγκαστικούς δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής, τους ιδιοκτήτες δασών, τους διακατόχους δασών, τα δημοτικά και τα δημόσια δάση, πρέπει να διευρυνθούν. 
Ταυτόχρονα όμως κε Υπουργέ πρέπει να εκτελεστούν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των κλαδιών και δέντρων που έχουν καταστραφεί, όχι μόνο για να καθαριστούν οι δρόμοι, αλλά και γενικότερα να μειώσουμε τους κινδύνους πυρκαγιάς που έχουν συσσωρευθεί στα δάση της περιοχής, από τις συνέπειες της κακοκαιρίας. 
Ήδη έχει υποβληθεί από το Δασαρχείο Λίμνης προς το Υπουργείο αίτημα χρηματοδότησης συνολικού ύψους 251.073 ευρώ για την συντήρηση των δασικών δρόμων, των δημοσίων και μη δασών, από τα οποία έχουν χορηγηθεί μόνο 30.000 ευρώ. Η συνολική χρηματοδότηση της συγκεκριμένης μελέτης θα συμβάλει σημαντικά στην πυροπροστασία του συνόλου των δασών που έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές. 
Κύριε Υπουργέ πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στη χρηματοδότηση και την εκτέλεση αυτών των εργασιών. Μάλιστα θα ήταν πιο αποδοτική για το δασικό περιβάλλον της περιοχής η παρέμβασή σας αν η ξυλεία που θα προκύψει, διατεθεί για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Ευελπιστώ για την αποδοχή της πρότασής μου.

Μετά τιμής,
Βαγγέλης Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages