Ετελέσθη στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδος Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον εστί» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ετελέσθη στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδος Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον εστί»

Ετελέσθη στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδος Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον εστί», των Αγίων  Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον εστί», των Αγίων Ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Συμεών Ηλιοδρομίτη - Προϊστάμενο της Ενορίας και Διευθυντή του Γηροκομείου Χαλκίδος, τον Οικονόμο Ιωάννη Φαφούτη, και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, πιστοί, τηρώντας  τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, προσήλθαν να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται μόνιμα στο Ι. Επισκοπικό Παρεκκλήσιο και να συμμετάσχουν στις ιερές Ακολουθίες.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στη θεία Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στο έργο και στη μαρτυρική ζωή του αγίου Λουκά, στην αγγελοδίδακτη διδασκαλία του θεομητορικού ύμνου «Άξιον εστί...» και στο έργο των Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, ενώ λίγο πριν την Απόλυση, ευλόγησε τα κόλλυβα των Αγίων.

Την ιερά Υμνωδία απέδωσαν με κατανυκτικό ύφος οι Αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ελευθέριος Πνευματικός-Πρωτοψάλτης της Ενορίας Αγ. Χριστοφόρου Βαθέος και κ. Σταύρος Καλαφάτης-Λαμπαδάριος της Ενορίας Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος. Όλη η Ιερά αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.











ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages