Η μνήμη των Αγίων Ονουφρίου του Αιγυπτίου και Πέτρου του εν τω Άθω στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η μνήμη των Αγίων Ονουφρίου του Αιγυπτίου και Πέτρου του εν τω Άθω στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος τελέσθηκε σήμερα, 12 Ιουνίου 2021, η μνήμη των Αγίων Ονουφρίου και Πέτρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με συλλειτουργούς Ιερείς της Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο Άγιο Βήμα οι εκ Χαλκίδος καταγόμενοι, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος-Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προς της απολύσεως οι Αρχιερείς τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Κυριάκου Ρουμπή-Εκπαιδευτικού, συγγραφέα, διατελέσαντος Προέδρου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών και Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού.

Το σύνολο των ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm).






ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages