Μ. Χατζηγιαννάκης: Στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν καν πώς δουλεύει ο απλός κόσμος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν καν πώς δουλεύει ο απλός κόσμος

Την άποψη ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία και ότι δεν γνωρίζει καν πώς εργάζεται ο απλός κόσμος στην Ελλάδα εξέφρασε ο βουλευτής Ευβοίας και αν. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης στην ομιλία του για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Αναφερόμενος σε δύο παραδείγματα από τις βιομηχανικές περιοχές της Εύβοιας, την Αυλίδα και το Μαντούδι, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επιχειρηματολόγησε για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να κόψει το έξτρα εισόδημα του πολύ φτωχού εργαζόμενου και να ευνοήσει τους εργοδότες.

«Σε βιομηχανία της Αυλίδας, ο μόνος τρόπος για να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στην άδικη απόλυση δύο καθαριστριών ήταν να απεργήσουν στις υπερωρίες τους, καθώς μόνο έτσι οι  εργοδότες θα πιέζονταν ώστε να μην προσλάβουν άλλον έναν υπάλληλο. Και εσείς της Νέας Δημοκρατίας του επιβάλλετε το δίωρο αυτό να το παίρνουν σε ρεπό, ενώ το επιπλέον εισόδημα είναι ζήτημα επιβίωσης».

Σημείωσε, μάλιστα, ως δεύτερο παράδειγμα, την περίπτωση μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας στο Μαντούδι που πρόσφατα αποφάσισε να διακόψει αιφνιδιαστικά την γραμμή παραγωγής της, αφήνοντας στον δρόμο 250 και πλέον εργαζόμενους, οι οποίοι χωρίς την ύπαρξη συνδικάτου εξαναγκάστηκαν ουσιαστικά να συνυπογράψουν συνοπτικά και με δυσμενείς όρους τις απολύσεις τους.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης υποστήριξε ότι το μόνο που θα καταφέρει αυτό το νομοσχέδιο είναι να αυξήσει τη φτώχεια της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και να δημιουργήσει άλλο ένα μεγάλο κύμα brain drain.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages