Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας στην Δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας στην Δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας.

Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης
Χαλκίδα 4/6/2021
(Τμήματος Δικαιωμάτων & Αλληλεγγύης – Επιτροπή Προσφυγικού Μεταναστευτικού)
ΘΕΜΑ:Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας  στην Δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας.
Την Τρίτη 1η Ιουνίου κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφτηκε τη Δομή της Ριτσώνας και συνομίλησε με τον Διοικητή της Δομής κ.Λέλο, τους εκπαιδευτικούςυπεύθυνους ΣΕΠ κα.Παπαδημητρίου και κ. Αλεξίου καθώς και με εκπροσώπους του ΕΟΔΥ και των Διεθνών Οργανισμών και ΜΚΟ που λειτουργούν υποστηρικτικά στη Δομή. 
Η εικόνα της Δομής που φιλοξενεί 2700 γυναίκες, άνδρες και παιδιά,παρά τις προσπάθειες όλων των συντελεστών, εργαζόμενων ή εθελοντών, καθίσταται αποκαρδιωτική και η λειτουργία της επαφίεται στη φιλοτιμία και την ενσυναίσθησή τους! Οκυβερνητικός σχεδιασμός και οι πολιτικές επιλογές φαίνεται να συνθέτουν μια νέα πραγματικότητα στην διαχείριση του προσφυγικού. Το τοίχος 2,5 μέτρων που υψώνεται περιμετρικά της Δομής, οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες ασύλουκαι μετεγκατάστασης, η απομείωση εθελοντικών οργανώσεων που πρόσφεραν ψυχαγωγικές-κοινωνικές-εκπαιδευτικές υπηρεσίες ειδικά σε νέους και παιδιά δεν αφήνουν περιθώρια στο πως αντιλαμβάνεται η ΝΔ τηφιλοξενία ανθρώπων που αφήνουν πίσω τουςσυνθήκες βίας και επιλέγουν τον ξεριζωμό ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον. 
Δε μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε τον επίμονο αγώνα όλων των προοδευτικών πολιτών και φορέων που διεκδίκησαν το αυτονόητο, το δικαίωμα των παιδιών της Ριτσώνας στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση (μεταξύ αυτών η παράταξη μας, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές μας), ενάντια στις ξενοφοβικές φωνές της δημοτικής αρχής και τον ομογάλακτων φορέων, αγώνας που εν μέρη κερδήθηκε. Να θυμίσουμε την έξωση εν μια νυκτί οικογενειών προσφύγων από προγράμματα διαμονής σε ξενοδοχείο της Ερέτριας, που αφέθηκαν στην τύχη τους και κυριολεκτικά στον δρόμο, όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.Οι εξαγγελίες του Υπουργού Μετανάστευσης Μηταράκη, οι δηλώσεις της Σ. Βούλτεψη αλλά και η στάση του Μ. Σχοινά (αντιπ. Ευρωπαικής Επιτροπής) επικυρώνουν ότι τα ανωτέρω αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή. 
Η Ν.Ε Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεχίσει να επαγρυπνεί, να καταγγέλλει και να παρεμβαίνει απέναντι σε ό,τι θίγει την αξιοπρεπή διαβίωση και προοπτική για το μέλλον αυτών των ανθρώπων.  
Κατά τη  επίσκεψη παραδόθηκε ρουχισμός για τα παιδιά ενώ στο κλιμάκιο συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Ακριώτου Θεοδώρα, η αναπλ. Συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας, Βάνα Φρυγανιώτη και τα μέλη Παναγιώτης Τζαφέρος πρ. Διοικητής Νοσοκομείου Χαλκίδας και Νίκος Ανέστης Δικηγόρος και μέλος του Δικηγ. Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages