Μ. Χατζηγιαννάκης: Να παρθούν μέτρα για τα παιδιά των πλημμυροπαθών οικογενειών στους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων που δίνουν φέτος πανελλήνιες - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Να παρθούν μέτρα για τα παιδιά των πλημμυροπαθών οικογενειών στους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων που δίνουν φέτος πανελλήνιες

Να παρθούν μέτρα για την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή πλημμυροπαθών υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Ευβοίας και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Ευβοίας η κακοκαιρία ''Θάλεια'' προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, καθώς και εκτεταμένες καταστροφές στους δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων και πιο συγκεκριμένα στα Πολιτικά, στο Λευκαντί, στο Βασιλικό και στα Ψαχνά. Μεταξύ των ζημιών που προκάλεσαν σε καλλιέργειες, αγροκτηνοτροφικές μονάδες, οδικό δίκτυο και επιχειρήσεις οι πλημμύρες, σχεδόν 3.000 νοικοκυριά πνιγήκαν στις λάσπες, ανατρέποντας βίαια και δραματικά μέσα σε λίγες ώρες τις συνθήκες ζωής των πληγέντων κατοίκων. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής δεν άφησε ανεπηρέαστη την εκπαιδευτική κοινότητα, δεδομένων μάλιστα των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία και η πολύμηνη εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και των καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν στην καταβολή των οικονομικών αποζημιώσεων των πληγέντων.
 
Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 42 του Ν. 4521/2018 που επικαλείται στην ερώτησή του ο βουλευτής Ευβοίας “Οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Το δικαίωμα αυτό ισχύει μόνο για όσους υποβάλλουν αίτηση δήλωση και συμμετέχουν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου ή στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων συνέβη το περιστατικό και αφορά στην εισαγωγή κατά το οικείο ακαδημαϊκό έτος. Η περιοχή πρέπει να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο ν. 3013/2002 (Α’ 102).”
 
Προς τον σκοπό τούτο ρωτάει ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εάν προτίθεται να εκδώσει την υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται το ειδικό ποσοστό το οποίο αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου για τους πληγέντες Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων και τις πλημμυροπαθείς οικογένειες που τα παιδιά τους δίνουν φέτος πανελλήνιες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages