Ξέρετε σε τι χρησιμεύει η μικρή τσέπη στα τζιν; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ξέρετε σε τι χρησιμεύει η μικρή τσέπη στα τζιν;


Έχετε παρατηρήσει ότι σε όλα τα τζιν παντελόνια υπάρχει μια μικροσκοπική τετράγωνη τσέπη που βρίσκεται σχεδόν κρυμμένη κάτω από το ύψος της μέσης;

Πιθανόν να μην έχετε σκεφτεί ποτέ ποια είναι η χρησιμότητά της, αλλά σας πληροφορούμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η ύπαρξή της και έχει συγκεκριμένο σκοπό.

Αυτή η μικρή τσέπη, λοιπόν, σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό Levi Strauss και προορίζεται για το γνωστό στρογγυλό ρολόι τσέπης με τη μεταλλική αλυσίδα.

Το 1800 οι καουμπόηδες φύλασσαν το εν λόγω ρολόι στην τσέπη των γιλέκων τους, πράγμα που ώθησε τον Strauss στη σχεδίαση της μικρής αυτής τσέπης για το αγαπημένο τους αξεσουάρ.


 
Σήμερα, βέβαια, δεν έχει πια κάποια χρησιμότητα, αφού σχεδόν κανείς δεν παρακολουθεί την ώρα από αναλογικά μέσα, ωστόσο παρέμεινε ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των τζιν σε ολόκληρο των πλανήτη.

Πηγή:tempo.gr


1 σχόλιο:

  1. Εγώ στη μικρή αυτή τσεπούλα βάζω τα κέρματα και ομολογώ ότι πίστευα πως αυτή ήταν και η χρήση της. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το άρθρο. Και η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις τσεπούμες δε νομίζω ότι χωράει ρολόι χειρός. Ίσως κάποτε ήταν μεγαλύτερου μεγέθους οι τσεπούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages