Στα εγκαίνια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα» η Δήμαρχος Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στα εγκαίνια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα» η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στα εγκαίνια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα», που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κι Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ Χρυσόστομος.
Στον σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος τόνισε την σπουδαιότητα του Μουσείου για την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων και όλης της Εύβοιας και της Σκύρου κι εξήρε τις προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Δημοτικών Αρχών αλλά κυρίως το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, που συνέβαλε τα μέγιστα, για τη δημιουργία του.
«Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε εδώ, στα εγκαίνια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρέθουσας. 
Σήμερα είναι μια μέρα ορόσημο για την μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική ζωή του Δήμου Χαλκιδέων, αφού ανοίγει τις πύλες του ένα σπουδαίο Μουσείο, ένα πολύτιμο απόκτημα, αφιερωμένο στην τέχνη και την ιστορία της Εύβοιας και της Σκύρου, από την Παλαιολιθική Εποχή, έως και τις αρχές του 20ου αιώνα. 
Σε τρία μόλις επίπεδα, ζωντανεύουν όλες οι πτυχές της πολιτειακής μας οργάνωσης, της οικονομίας, της θρησκείας και της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Είναι μια μέρα περηφάνιας και τιμής, για τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια, με ευαισθησία, επαγγελματισμό και πλούσια εμπειρία, υποστήριζαν σθεναρά τη λειτουργία του, προσπαθούσαν για την υλοποίησή του κι έπειτα από σκληρή δουλειά, κατάφεραν να γίνει πραγματικότητα.
Για το Υπουργείο Πολιτισμού που περιέλαβε το έργο στον σχεδιασμό του, για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που προχώρησε στη χρηματοδότηση, για τις Δημοτικές Αρχές που πίστεψαν και στήριξαν τη δημιουργία του και κυρίως για την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Προϊσταμένη κ. Αγγελική Σίμωσι και όλα τα στελέχη της, που υλοποίησαν το έργο, με υπομονή, επιμονή και απίστευτο ζήλο, παραδίδοντας στην πόλη μας ένα πραγματικό διαμάντι πολιτισμού, ένα λίκνο ιστορίας και τέχνης, που κοσμεί επιβλητικό την πρωτεύουσα του Ευρίπου, κάνοντας περήφανους τους κατοίκους της, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της.
Σας ευχαριστούμε ολόψυχα.
Το αμέσως επόμενο βήμα μας, σε μια επίσης κοινή προσπάθεια, πρέπει να είναι η αξιοποίηση των πηγών της Αρέθουσας και του κτιρίου της πρώην Σαπωνοποιίας Γεωργιάδη, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση και ανάδειξη της εισόδου της πόλης της Χαλκίδας, αλλά και όλου του Νομού της Εύβοιας.
Η επιτυχής πορεία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρέθουσας είναι βέβαιη. 
Ο χώρος αυτός θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του Δήμου και στους επισκέπτες του, να γεμίσουν πολιτισμού, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να εμβαθύνουν στις σπουδαίες ιστορικές και πολιτισμικές πτυχές του τόπου μας και κυρίως να επιτευχθεί η διάδοση όλων αυτών των γνώσεων. 
Είναι βέβαιο ότι θα ενταχθεί στην καθημερινότητα της πόλης και θα αποτελέσει μια ανεκτίμητης αξίας πολιτιστική κληρονομιά για τα παιδιά μας.
Το ταξίδι του πνεύματος ξεκινά! Σας ευχαριστώ.», ανέφερε στην εισήγησή της η Δήμαρχος Χαλκιδέων.
Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages