Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας Για τον νέο εκλογικό νόμο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας Για τον νέο εκλογικό νόμο

Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης 

Χαλκίδα 26/5/2021

(Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Ε. Εύβοιας)

Η αυτοδιοίκηση ανήκει στις τοπικές κοινωνίες και θα αγωνιστούμε να παραμείνει σ’ αυτές
Η Κυβέρνηση της ΝΔ. με το πρόσχημα της «κυβερνησιμότητας» και της «διοικητικής αποτελεσματικότητας», προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή εν μέσω πανδημίας το πιο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο που πέρασε ποτέ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα νομοσχέδιο που υπακούει σε ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας και οδηγεί στο πιο συγκεντρωτικό και ελεγχόμενο σύστημα αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη.
Επιχειρεί να μετατρέψει την Τ.Α., έναν κατεξοχήν θεσμό άσκησης πρωτογενούς λαϊκής εξουσίας, σε «διοικητή» τοπικών και μόνο υποθέσεων και διαμεσολαβητή της κεντρικής πολιτικής εξουσίας. 
Επαναφέρει το υπερπλειοψηφικό σύστημα του παρελθόντος (2006) όπου με 43% ο πρώτος συνδυασμός εκλέγει το 60% των συμβούλων, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και παρέχει απεριόριστες εξουσίες στην «ενός ανδρός αρχή» και στα ολιγομελή εκτελεστικά όργανα που διορίζει ο ίδιος. 
Καταργεί την ανεξαρτησία από τις δημοτικές παρατάξεις των υποψηφίων στις τοπικές κοινότητες αφού τους υποχρεώνει να «κρέμονται» κάτω από το συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου και βέβαια περιέχει και πολλές άλλες αλλαγές που χαρακτηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο ως αντιδημοκρατικό και αντιαυτοδιοικητικό. 
Απέναντι σε αυτή την ιστορική πρόκληση είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε έναν ευρύτατο πόλο, οι προοδευτικές δυνάμεις, άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, για να βάλουμε φρένο στις ορέξεις των «αρίστων» στη διάλυση των δημοκρατικών θεσμών.
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ
Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages