Γενικός Ξεσηκωμός και Αγώνας Διαρκείας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Γενικός Ξεσηκωμός και Αγώνας Διαρκείας

 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

για την κατάργηση του 8ωρου, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τη χειραγώγηση των σωματείων.

Παρασκευή 28 Μάη στη διαδήλωση στα Χαυτεία στις 7μμ !

Πέμπτη 3 Ιούνη στην 24ωρη πανεργατική απεργία!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ δημοσιοποίησε το αντεργατικό τερατούργημα ικανοποιώντας απλόχερα  τους επιχειρηματικούς κύκλους. Το νομοσχέδιο – έκτρωμα λύνει τα χέρια στην εργοδοσία και το κράτος για την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά των εργαζόμενων.

         Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τα αντεργατικά μέτρα που διατήρησαν και επέκτειναν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ( κράτησε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων, επέβαλλε το 50% για την απόφαση για απεργία και επέβαλε την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τη «σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων)., ετοιμάζεται να νομοθετήσει κυριολεκτικά τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά δικαιώματα- κατακτήσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Ο νόμος αυτός έχει τις ευλογίες της ΕΕ, καθώς η ψήφισή του είναι προαπαιτούμενο και για το «Ταμείο Ανάκαμψης»!

Απογειώνει την εκμετάλλευση του εργαζόμενου με την παραπέρα κλοπή του εργάσιμου χρόνου, τσακίζει τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, διαλύει τις Συλλογικές συμβάσεις αφήνοντας τον εργαζόμενο απροστάτευτο απέναντι στο αφεντικό.

       Οι αλλαγές που επιδιώκει να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ μας γυρνάνε 150 χρόνια πίσω. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη-Κεφαλαίου:

– Καταργεί το 8ωρο και μας γυρνάει στις 10 ώρες δουλειά την ημέρα.

– Αυξάνει τι ώρες της υπερωρίας σε 150 για όλους τους κλάδους. Ειδικά στους κλάδους με έντονη εποχικότητα ή περιοδικότητα οι εργαζόμενοι θα εργάζονται 50ωρο χωρίς υπερωρίες.

– Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

– Οι απολύσεις θα γίνονται πιο εύκολες για την εργοδοσία. Καταργείται ουσιαστικά η δυνατότητα νομικής διεκδίκησης επαναπρόσληψης.

- Καθιερώνει και γενικεύει την τηλεργασία καταπατώντας τον ελεύθερο χρόνο του εργαζόμενου.

– Καταργεί περαιτέρω την κυριακάτικη αργία. Μετά το εμπόριο τώρα επεκτείνουν την δουλειά τα Σαββατοκύριακα και σε νέους κλάδους (πληροφορική, data centers, αποθήκες και logistics, έτοιμο σκυρόδεμα κλπ.)

– Χτυπάει βάναυσα και με πολλούς τρόπους το δικαίωμα στην απεργία με το φακέλωμα των «ηλεκτρονικών ψηφοφοριών», την δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, την ποινικοποίηση της περιφρούρησης της απεργίας.

- Διευκολύνει την άμεση παρέμβαση και τον έλεγχο του κράτους και της εργοδοσίας στα συνδικάτα. Καταπατά κάθε συνδικαλιστική ελευθερία και δικαίωμα.

         Σε μια εποχή που οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία μας δίνουν την δυνατότητα να δουλεύουμε όλοι πολύ λιγότερες ώρες την ημέρα, σε σταθερές αξιοπρεπείς δουλειές, κυβέρνηση και κεφάλαιο, με τις ευλογίες της, ΕΕ  απαιτούν όλο και περισσότερα από τον εργαζόμενο δίνοντάς του όλο και λιγότερα. Απαιτούν να γίνουμε οι σκλάβοι ενός καινούριου εργασιακού μεσαίων, στο όνομα μάλιστα του εκσυγχρονισμού και της προόδου!

Τώρα είναι η ώρα  για να διαλύσουμε τα ψέματα ότι τάχα αυτό το νομοσχέδιο θα «κάνει τους εργάτες πιο ελεύθερους να αποφασίζουν για τα ωράριά τους» και ότι «θα προστατέψει τις γυναίκες από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς». Η μόνη ελευθερία που θέλουν είναι η ασυδοσία των αφεντικών να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους χωρίς όριο.

Θέλουν να δημιουργήσουν το νέο τύπο εργαζόμενου που ζει για να δουλεύει και μάλιστα αποκλειστικά για τις ανάγκες του κέρδους των αφεντικών και όχι για την κάλυψη των άμεσα βιοτικών αναγκών του σε τροφή, στέγη, υγεία, μετακίνηση, ψυχαγωγία.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ

Δεν θα ζήσουμε ως δουλοπάροικοι του 21ου αιώνα.

Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο κόσμος της εργασίας και τα δικαιώματά του, ο δικός μας στόχος πρέπει να είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Δεν περιμένουμε τίποτα απ την «κάλπικη» αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ.

Δεν περιμένουμε τίποτα απ την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, που ακόμα και τώρα συναινεί!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε αγωνιστική δύναμη, σε ενωτικό πολιτικό – κινηματικό συντονισμό για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να κατεβάσει το νομοσχέδιο.

Παλεύουμε για:

§  5νθήμερο, 6ωρο, 30ωρο! Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στη ζωή λάστιχο! Όχι στην γενίκευση της δουλειάς τα ΣΚ. – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – Σταθερή και με ασφάλιση δουλειά για όλους.

§  Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου. Αύξηση του κατώτερου μισθού για μία αξιοπρεπή ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

§  Κάτω τα χέρια από τις απεργίες και τα σωματεία. Καμιά κυβερνητική/κρατική παρέμβαση. Όχι στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

§  Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας για όλους τους εργαζόμενους.

§  Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλιση, με μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης (60 για άντρες, 55 για τις γυναίκες) με αύξηση των εργοδοτικών και μείωση των εργατικών εισφορών.

§  Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

§  Όχι στο ρατσισμό και τον εθνικισμό. Άσυλο, στέγαση, χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Λεφτά για υγεία, παιδεία, μισθούς και συντάξεις και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,

ΟΥΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ.

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages