Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Διαβούλευση για το Σ.Β.Α.Κ του Δήμου Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Διαβούλευση για το Σ.Β.Α.Κ του Δήμου Χαλκιδέων

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 25 Μαΐου 2021, η 2η Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ), με μεγάλη συμμετοχή φορέων και τοποθετήσεις – προτάσεις, για βιώσιμες και ασφαλείς λύσεις για τη βελτίωση των μετακινήσεων στον Δήμο Χαλκιδέων.
Στη Διαβούλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας (Ο.Λ.Ν.Ε), το Επιμελητήριο Ευβοίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ευβοίας (Τ.Ε.Ε), την Επαγγελματική κι Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ) Ευβοίας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτέχνων και Εμπόρων Ευβοίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, τον Σύλλογο Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και τον Σύνδεσμο των εν Ευβοία Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Στον χαιρετισμό της η Δήμαρχος Χαλκιδέων ανέφερε τα εξής:
«Σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου στη 2η Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ), για να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε μαζί βιώσιμες λύσεις, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μετακίνησης των πολιτών και των οχημάτων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στον Δήμο Χαλκιδέων.
Το ΣΒΑΚ αφορά σε όλο τον Δήμο, περιλαμβάνοντας εκτός από τη Χαλκίδα, και τις βασικές οδικές αρτηρίες για τη σύνδεση της Χαλκίδας με τις άλλες Δημοτικές Ενότητες. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και τυπικά, καθώς θα αποτελέσει ένα μεγάλο εργαλείο για την επίτευξη χρηματοδοτήσεων, αλλά και ουσιαστικά, καθώς θα προτείνει συνολικές λύσεις, εφαρμόσιμες και λειτουργικές.
Αυτό που θέλουμε είναι να η Χαλκίδα, μια πόλη πανέμορφη, αλλά με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, με έλλειψη σε θέσεις στάθμευσης, με δρόμους δύσκολους για την κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων, με συνεχή εμπόδια στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ, να γίνει μια πόλη, όπου το περπάτημα πρωτίστως να αποτελεί μια ασφαλή και ευχάριστη επιλογή μετακίνησης – κάτι το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμο τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας των αναγκών που δημιούργησε η πανδημία και το ίδιο να συμβεί και με το ποδήλατο.
Σκοπός είναι: καλύτερη προσβασιμότητα, βελτιωμένο δίκτυο μεταφορών και μετακινήσεων, μείωση της ρύπανσης, ενίσχυση της ελκυστικότητας.
Η συμμετοχή όλων των φορέων και κυρίως των πολιτών, είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού ο κάθε ένας, σύμφωνα με την προσέγγιση και την οπτική του από την καθημερινότητα, θα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει και να βοηθήσει στη διαμόρφωση του Σχεδίου, για να υλοποιηθεί ο κοινός μας στόχος.  Η καλύτερη διαβίωση στην πόλη μας. 
Διαβουλευόμαστε ουσιαστικά και όχι τυπικά με την κοινωνία και συν-διαμορφώνουμε το μέλλον το πόλης μας. Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε. Να ακούσουμε τις παρατηρήσεις, τις ιδέες, τις προτάσεις σας. Για ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και λύσεις. 
Για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο με λίγα Ι.Χ., σύγχρονες και λειτουργικές συγκοινωνίες, πολλές επιλογές για εναλλακτικές μετακινήσεις, πληθώρα χώρων βαδίσματος και ποδηλάτου, και κυρίως, με χαρούμενους κατοίκους.
Όλοι μαζί, Δήμος, φορείς και πολίτες, μπορούμε να το πετύχουμε.
Και θα το πετύχουμε με επιμονή και σωστό σχεδιασμό.
Τέλος, ευχαριστούμε τους μελετητές της Εταιρείας «ΠΟΛΙΝΔΕ» κκ Ευαγγελίδη, Μαυρογεώργη και Κωνσταντή για τις πολύτιμες συμβουλές και ενέργειές τους και την καλή συνεργασία που έχουμε.»

Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages