Συνέντευξη του Σίμου Κεδίκογλου στο STAR Κεντρικής Ελλάδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνέντευξη του Σίμου Κεδίκογλου στο STAR Κεντρικής Ελλάδας

Ως ένα επιπλέον σημαντικό «όπλο» για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο διμέτωπο αγώνα που δίνουμε τόσο για την υγειονομική προστασία όσο και για την επανεκκίνηση της οικονομίας χαρακτήρισε τα self test ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας, ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την εξέλιξη της πανδημίας για να μπορέσουμε σύντομα να βγούμε από αυτή τη δύσκολη περιπέτεια όλοι μαζί πιο δυνατοί.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο STAR KΕ, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στην οποία συμμετείχαν οι Διοικητές  των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Καρύστου, κ.κ Χατζημαργαρίτης Ευάγγελος και Αναστάσιος Μίχας, καθώς και ο Αντιδημάρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, όπου εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Εύβοια και των βασικών Δομών Υγείας, όπως είναι τα Νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη θέσεων Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής και Επιμελητή Α’ στην Κύμη, γεγονός που θα οδηγήσει στο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων. Σε ό, τι αφορά τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, αφού ευχαρίστησε- με την ευκαιρία- το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την τεράστια μάχη που δίνουν για όλους τους πολίτες, τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες για την αλλαγή του Οργανογράμματος, έτσι ώστε να προβλεφθούν θέσεις Πνευμονολόγων για να μπορέσει να λειτουργήσει η Πνευμονολογική Κλινική. Μάλιστα, σημείωσε ότι  για να ξεπεραστούν επειγόντως τα διαδικαστικά προβλήματα  παρενέβη προσωπικά και στον Υπουργό Επικρατείας. Επίσης, ένα ακόμα θέμα που εξετάστηκε κατά τη σύσκεψη ήταν οι οφειλόμενες εφημερίες σε γιατρούς του Νοσοκομείου Κύμης, για το οποίο - επίσης- υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον κ. Κοντοζαμάνη, καθώς δεσμεύτηκε ότι θα γίνει η καταβολή του απαιτούμενου ποσού. 
Ο βουλευτής ευχαρίστησε στη συνέχεια  την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας-  και τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη – όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, γιατί κατανόησαν  το σοβαρό πρόβλημα που βιώνουν δεκάδες νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους στη Βόρεια και Νότια Εύβοια  και στήριξαν την προσπάθεια για την υλοποίηση των  Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Ιστιαία και Κάρυστο με αποτέλεσμα πλέον να  βρίσκονται πολύ κοντά στο αίσιο τέλος.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό το να δώσουμε τέλος στην Οδύσσεια που ζουν δεκάδες  νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους στη Βόρεια και Νότια Εύβοια με την υλοποίηση των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού.  Στην Κάρυστο  προχωράει γρήγορα η κατασκευή του χώρου,  που ανέλαβε ο Δήμος Καρύστου, άμεσα θα προκηρυχθούν οι θέσεις νεφρολόγων, ενώ στην Ιστιαία έπρεπε να ξεπεράσουμε  σειρά νομικών εμποδίων κάτι που έγινε και το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας  θα είναι το πρώτο Κέντρο Υγείας σε όλη την Ελλάδα  που θα έχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οπότε και σε αυτή την περίπτωση προκηρύσσονται άμεσα οι απαιτούμενες θέσεις νεφρολόγων και νοσηλευτών».
Στη συνέχεια, ερωτηθείς για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας υπογράμμισε: «Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης  νέα μέτρα,  ένα  ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και  ιδιαίτερα για το χώρο της εστίασης. Είμαστε, ωστόσο,  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Εύβοιας, προκειμένου  να διευρυνθούν τα μέτρα και να είναι περισσότεροι αυτοί που θα μπορέσουν ενισχυθούν.  Παράλληλα, θα ήθελα  να σταθώ στις προσπάθειές μας να προσθέσουμε σε αυτά τα αναπτυξιακά όπλα  τις ενέργειες στις οποίες έχουμε προβεί το προηγούμενο διάστημα μαζί με τους Δημάρχους της Εύβοιας και με τον Περιφερειάρχη για  να γίνει η Εύβοια  πρότυπο ηλεκτροκίνησης για όλη την Ελλάδα. Εκτός από το οραματικό του όλου εγχειρήματος θα πρέπει να δούμε  και το πρακτικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω  από 80.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Αθήνα, που οι ιδιοκτήτες τους δεν ξέρουν τι να κάνουν το  Σαββατοκύριακο  και με την ένταξη όλων των Δήμων της Εύβοιας στο πρόγραμμα για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα ξέρουν ότι μπορούν να επισκεφθούν το Νομό μας, αφού  ανά  30 με 40 χλμ θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν σταθμό φόρτισης.  Αυτό σε συνδυασμό με την εγγύτητα που έχουμε με την Αθήνα θα λειτουργήσει ως ένα ακόμα κίνητρο που θα οδηγήσει στην αύξηση  του ρεύματος εσωτερικού  τουρισμού». 
Τέλος, διευκρίνισε, ότι εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα για τις Περιφερειακές Ενότητες , μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό Φάνη επισκέφθηκαν την Γενική Γραμματέα Ενέργειας ζητώντας σε πρώτη φάση στον κεντρικό οδικό άξονα της Π.Ε Εύβοιας να εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης. Παράλληλα, ένα ακόμα θέμα που προωθούν σε συνεργασία με τον κ. Σπανό και για το οποίο ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ο οποίος το αντιμετωπίζει θετικά, είναι αυτό του οδοφωτισμού του κεντρικού οδικού άξονα της Εύβοιας τουλάχιστον των πιο επικίνδυνων σημείων για να είναι ασφαλέστερη η κίνηση των οχημάτων τη νύχτα.  

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages