Μ. Χατζηγιαννάκης: Γιατί τελικά δεν εντάσσεται το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας στο Ταμείο Ανάκαμψης; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Γιατί τελικά δεν εντάσσεται το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας στο Ταμείο Ανάκαμψης;

Το οδικό έργο της παράκαμψης στη Χαλκίδα και τη μη ένταξή του από την κυβέρνηση στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης φέρνει ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας -που η κυβέρνηση δημοσιοποίησε μόλις προ ολίγων ημερών, με εξάμηνη καθυστέρηση και χωρίς καμία διαβούλευση με τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και τους εγχώριους φορείς- απουσιάζει το εν λόγω  έργο, παρά τις ρητές δεσμεύσεις από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Μεταφορών για άμεση υλοποίηση έργων υποδομής στην Εύβοια το προηγούμενο καλοκαίρι και δημοσιεύματα που συμπεριελάμβαναν την παράκαμψη Χαλκίδας στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου.  
 
Επειδή η παράκαμψη Χαλκίδας αποτελεί ένα απολύτως ώριμο και έτοιμο προς δημοπράτηση έργο υποδομής, η υλοποίηση του οποίου θα βελτιώσει σημαντικά, αφενός και κυριότερα την οδική ασφάλεια και αφετέρου την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Εύβοιας, ο Μ. Χατζηγιαννάκης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για ποιον λόγο δεν εντάσσεται το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας στην κυβερνητική πρόταση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, τη στιγμή που αντίστοιχα οδικά έργα υποδομής σε άλλες περιοχές της χώρας συμπεριλαμβάνονται κανονικά. Ταυτόχρονα, ζητά απαντήσεις σχετικά με το ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται η κυβέρνηση να αναλάβει, προκειμένου το έργο να ενταχθεί άμεσα σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να επισπευσθεί επιτέλους η δημοπράτησή του.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages