Ν.Ε. Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:"Για το νέο ΕΣΥ, στηρίζοντας τους ανθρώπους του - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ν.Ε. Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:"Για το νέο ΕΣΥ, στηρίζοντας τους ανθρώπους του

Δελτίο τύπου Ν.Ε. Εύβοιας, τμήμα Υγείας
Για ένα νέο ΕΣΥ, στηρίζοντας τους ανθρώπους του
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι φέτος πιο επίκαιρη από ποτέ. Με την πανδημία να βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της και τις δραματικές επιπτώσεις της στη Δημόσια Υγεία, στην Οικονομία και στην Κοινωνία  να είναι αδιαμφισβήτητες. 
Με αφορμή αυτή την ημέρα δηλώνουμε για άλλη μια φορά τη στήριξη μας στον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, και στις διεκδικήσεις τους για να στηριχθούν τα νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης, Καρύστου με μόνιμο προσωπικό, να επιστρατευθούν ιδιωτικές δομές υγείας όπου κρίνεται απαραίτητο, να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία), να υπάρξει έμπρακτη αναγνώριση από την Πολιτεία της προσφοράς των υγειονομικών (ένταξη στα ΒΑΕ, μισθοί, κίνητρα προσέλκυσης νέων γιατρών).
Στο επικαιροποιημένο, με βάση τις νέες ανάγκες της μετα-covid εποχής,  πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τονίζεται η ανάγκη καθολικής και ισότιμης κάλυψης των σύγχρονων αναγκών υγείας των ανθρώπων μέσα από ένα ενισχυμένο και αναδιοργανωμένο ΕΣΥ. Κρίσιμες προτεραιότητες είναι η γενναία ενίσχυσή του σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή και χρηματοδότηση αλλά και η διεύρυνση του φάσματος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Από  την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, την πρωτοβάθμια και κοινοτική φροντίδα, μέχρι την αποθεραπεία-αποκατάσταση, την ανακουφιστική φροντίδα,  τη στοματική υγεία, την Ιατρική της Εργασίας και την αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση των απειλητικών για τη ζωή νοσημάτων (μεταδοτικών και μη). Μόνο έτσι, συνδυαστικά, μπορεί να προκύψει μια σοβαρή επένδυση στη Δημόσια Υγεία ως «παρακαταθήκη» από την πανδημία,  να μειωθούν οι υγειονομικές ανισότητες και η οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και η κοινωνική ανταποδοτικότητα του Δημόσιου Τομέα Υγείας.

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages