Ν.Ε. Σύριζα Εύβοιας, Δράσεις στην Εύβοια Ενάντια στο Εργασιακό Νομοσχέδιο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ν.Ε. Σύριζα Εύβοιας, Δράσεις στην Εύβοια Ενάντια στο Εργασιακό Νομοσχέδιο

Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης 
Χαλκίδα 28/4/2021

Θέμα: «Η Εύβοια ρίχνεται στη μάχη για το εργασιακό»

Το σύνθημα για αγώνα μέχρις εσχάτων, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, έδωσε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για τη «μητέρα όλων των μαχών» και σήμερα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και Ομάδων Μελών του Νομού ρίχτηκαν στη μάχη, πραγματοποιώντας επισκέψεις και ενημέρωση σε χώρους δουλειάς.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας, μέλη των δύο Ο.Μ. της Χαλκίδας και με την παρουσία του Βουλευτή του Νομού Μίλτου Χατζηγιαννάκη επισκέφθηκε τη ΛΑΡΚΟ, το Νοσοκομείο Χαλκίδας και τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκίδα, όπου ενημέρωσαν τους εργαζομένους για το νομοσχέδιο, άκουσαν τα προβλήματά τους και απεύθυναν κάλεσμα για την πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στην Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.
Στη ΛΑΡΚΟ συνομίλησαν με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, τονίζοντας πως η εξασφάλιση θέσεων εργασίας είναι μείζον ζήτημα για την επιβίωση χιλιάδων οικογενειών στην Εύβοια και σε όλη τη Στερεά και πως, η προσπάθεια εύρεσης επενδυτή δεν μπορεί να αφήνει στο περιθώριο τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας άκουσαν τα προβλήματα των εργαζομένων επισημαίνοντας την ανάγκη για ενίσχυσή του με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ειδικά τώρα μέσα στην πανδημία όπου οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας εργάζονται εξαντλητικά και εισπράττουν απ’ την Πολιτεία μόνο ..χειροκρότημα. Επίσης ειδική αναφορά έγινε στις καθαρίστριες του νοσοκομείου που έχουν μείνει ελάχιστες και εργάζονται σκληρά και εξαντλητικά και ζητήθηκε μονιμοποίηση τόσο αυτών, όσο και των φυλάκων. 
Στη ΔΕΗ και στο ΔΕΔΔΗΕ απεύθυναν κάλεσμα για την απεργία της 6ης Μαΐου ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τα σχέδια της ΝΔ για κατάργηση του 8ώρου μετά από 100 και πλέον χρόνια. Επίσης έγινε αναφορά και στο ξεπούλημα της επιχείρησης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση τονίζοντας πως, πρέπει να γίνει αγώνας ώστε να αποτραπεί και αυτό. 
Δράση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε και στο Αλιβέρι, όπου Μέλη της τοπικής Ο.Μ. μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στα καταστήματα της πόλης και κάλεσαν όλους τους εργαζομένους στην Απεργία της 6ης Μαΐου. 
Αντίστοιχες δράσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας.
Το αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ δεν φέρνει απλά συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, αλλά ουσιαστικά μας πάει στην αρχαιότητα και στης εποχή των ειλώτων της Αρχαίας Σπάρτης αφού:
- Καταργεί το 8ωρο
- Καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
- Καταργεί το δικαίωμα στην απεργία
- Κάνει τους εργαζόμενους βορά στα εργοδοτικά συμφέροντα.
Το νομοσχέδιο της ΝΔ, πιστό στα νεοφιλελεύθερα δόγματα θα δημιουργήσει εργαζομένους:
- Χωρίς αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
- Χωρίς αξιοπρεπείς αμοιβές
- Χωρίς καμία προστασία ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Δεν πρέπει να περάσει και ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ 
Όλες και όλοι στην Απεργία στη 6 του Μάη

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages