Νοσοκομείο Χαλκίδας. Έκτακτο θέμα στην 10η Συνεδρίαση της Ο.Ε - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Νοσοκομείο Χαλκίδας. Έκτακτο θέμα στην 10η Συνεδρίαση της Ο.Ε

ΘΕΜΑ: «Νοσοκομείο Χαλκίδας».
Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τόσο στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας όσο και στους πολίτες της Εύβοιας, η κυβερνητική επιλογή(;) μετατροπής όλου του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε νοσοκομείο COVID.
Η πιθανή μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας σε νοσοκομείο μιας νόσου, θα διοχετεύσει όλα τα υπόλοιπα περιστατικά σε Νοσοκομεία εκτός Νομού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών. 
Η Εύβοια εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες μιας ιδιαίτερα προβληματικής διαχείρισης της πανδημίας τόσο στο υγειονομικό, όσο βέβαια και στο οικονομικό πεδίο. Το παρατεταμένο lock down της περιοχής, αλλά και ο ακρωτηριασμός στην τακτική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της ανεπάρκειας.
H Κυβέρνηση είχε 8 μήνες μπροστά της, από την έναρξη λειτουργίας  του νέου Νοσοκομείου, να σχεδιάσει και να στελεχώσει κατάλληλα το νοσοκομείο, προκειμένου να θωρακιστεί αποτελεσματικότερα απέναντι στην πανδημία, πράγμα που δεν έκανε, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Η Εύβοια κινδυνεύει να αποτελέσει τη ζωντανή επιβεβαίωση της αρνητικής εξέλιξης στους υγειονομικούς δείκτες, που αποτυπώνουν σημαντική αύξηση της υπόλοιπης νοσηρότητας και θνησιμότητας στη χώρα (σε μη Covid περιστατικά). 
Εδώ και μήνες έχει επισημανθεί, από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας του νομού, η ανάγκη αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου, για τη νοσηλεία covid περιστατικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η τακτική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, με τη βασική προϋπόθεση να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση σε ιατρικό και άλλο προσωπικό.
Με βάση τον απεριόριστο σεβασμό και την απεριόριστη ευγνωμοσύνη  σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, για τις άοκνες προσπάθειές τους και επειδή, οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Χαλκίδας καλούν τους Βουλευτές του Νομού μας, τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια να πάρουν θέση,
επειδή, θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση αποδυναμώνει το Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας, τόσο αυτών που νοσηλεύονται και που ζητείται επιτακτικά να μετακινηθούν σε νοσοκομεία των Αθηνών, όσο και αυτών που θα χρειαστεί εκτάκτως  να επισκεφθούν το νοσοκομείο για να αντιμετωπίσουν προβλήματα της υγείας τους,
επειδή, το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί έντονα την τοπική μας κοινωνία, 
επειδή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και ταυτόχρονα τεράστια αγωνία, 
επειδή η περιφερειακή αρχή οφείλει να πάρει θέση, όπως και το σύνολο των περιφερειακών παρατάξεων,
ζητάμε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα και προ Η.Δ., στην ερχόμενη  10η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,
Για τη “Στερεά Υπεροχής “
Ο επικεφαλής και μέλος της Ο.Ε.
Αναγνωστάκης Δημήτρης

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages