Ανακοίνωση Σύριζα Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανακοίνωση Σύριζα Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ –ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
Είναι απίστευτο, ότι στις μέρες μας η Βόρεια Εύβοια και ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας έμειναν χωρίς ρεύμα (και νερό) για τόσες μέρες. Είναι παντελώς αδιανόητο ότι οι ζωές μας, κρέμονται κυριολεκτικά από το πώς αντιλαμβάνεται το συμφέρον της μια εταιρεία, εν προκειμένω ο ΔΕΔΔΗΕ, την οποία χρυσοπληρώνουμε και η οποία αποδεικνύεται θανάσιμα ανεπαρκής στην πρώτη δυσκολία. 
Οι επιστήμονες είχαν επακριβώς προειδοποιήσει για τη ΜΗΔΕΙΑ, που δεν υπήρξε τελικά και η πιο άγρια κακοκαιρία που πέρασε από την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και ενώ κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι διαβεβαίωναν για ότι ήταν πανέτοιμες να την αντιμετωπίσουν, για έκτη μέρα υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ στο δήμο μας η δεκαοχτάωρη διακοπή ρεύματος στοίχισε τη ζωή σε συμπολίτες μας. 
Τελευταία εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης και των εταίρων της να μεταφέρουν τις ευθύνες αποκλειστικά στους δήμους και τις υπηρεσίες τους, αποσιωπώντας τις ευθύνες του ακριβοπληρωμένου «επιτελικού κράτους» και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 
Επειδή οι ανάγκες για πραγματική προστασία των πολιτών σε έκτακτες περιστάσεις δεν εξέλειπαν μετά την αποχώρηση της ΜΗΔΕΙΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Να αναβαθμιστούν και να καλυφθούν με επαρκές προσωπικό όλες οι υπηρεσίες του δήμου. 
- Να αναβαθμιστεί με προσωπικό και τεχνολογικά μέσα (μηχανήματα, ασθενοφόρα και με ηλεκτρογεννήτρια) το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου. 
- Να ενισχυθεί με προσωπικό και τεχνικά μέσα ο ΔΕΔΔΗΕ και να ξανά λειτουργήσει το πρακτορείο της ΔΕΔΔΗΕ στην Λίμνη, που έκλεισε με εντολή και απόφαση των τότε υπεύθυνων της ΔΕΔΔΗΕ.
- Να ενισχυθεί με προσωπικό και τεχνολογικά μέσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και η Δασική και Αστυνομική Υπηρεσία της περιοχής. 
- Να ολοκληρωθούν οι διανοίξεις και η διαπλάτυνση του οδικού δικτύου του δήμου καθώς και του κεντρικού άξονα που ενώνει την περιοχή μας με τη Χαλκίδα. 

Έχουμε υποστεί αρκετά από τις φωτιές και τις πλημμύρες των τελευταίων χρόνων. Με τη ΜΗΔΕΙΑ το ποτήρι ξεχείλισε. Φτάνει πια με την ανευθυνότητα και την αδιαφορία των κρατούντων.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages