Πόσα ακόμη νεκρά προσφυγόπουλα χρειάζονται για να κλείσουν τα στρατόπεδα προσφύγων; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πόσα ακόμη νεκρά προσφυγόπουλα χρειάζονται για να κλείσουν τα στρατόπεδα προσφύγων;

Άλλο ένα τραγικό γεγονός , προστέθηκε σήμερα στην μακάβρια αλυσίδα θανάτων στα στρατόπεδα της ντροπής , που στοιβάχθηκαν οι πρόσφυγες ανά τη χώρα, σαν αποτέλεσμα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Το 6χρονο προσφυγόπουλο , κουρδικής καταγωγής, βρήκε το θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο κατάλυμα της οικογένειάς του. Παρά τις υπεράνθρωπες  προσπάθειες των γονιών που απομάκρυναν τα υπόλοιπα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους , ο  τραγικός 6χρονος δεν έγινε κατορθωτό να απομακρυνθεί πριν πάρει διαστάσεις η φωτιά  ,με αποτέλεσμα να βρεθεί απανθρακωμένος από τους πρόσφυγες που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά.

              Αναδεικνύονται με σφοδρότητα , σε όσους έχει απομείνει μια στάλα ανθρωπιάς, δυο βασικές διαπιστώσεις :

-          Οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων , είναι τόσο άθλιες , που η μόνο βελτίωση που παίρνουν είναι το οριστικό κλείσιμό τους , και η ένταξη των προσφύγων στις πόλεις και τα χωριά μας.

-          Το ρατσισμό που αναδύεται με δυσοσμία , σε κάθε παρόμοιο περιστατικό από επισήμους, ΜΜΕ αλλά δυστυχώς και από απλό κόσμο, αφού στο τραγικό συμβάν έσπευσαν να αποδώσουν ευθύνες στους ίδιους τους πρόσφυγες που τάχα «εμπόδισαν την πυροσβεστική να κατασβήσει τη φωτιά»….

Κανείς δεν ασχολήθηκε με τις καταγγελίες των ίδιων των προσφύγων , για την καθυστέρηση της Πυροσβεστικής , για τη μη λειτουργία των πυροσβεστήρων ή για την τραγική καθυστέρηση εμφάνισης ασθενοφόρου , ούτε με το γεγονός ότι η κατάσβεση και η απομάκρυνση του νεκρού παιδιού έγινε από τους ίδιους τους πρόσφυγες πριν επέμβει η πυροσβεστική.

Οι «βολικές αλήθειες» με τις οποίες ποτιζόμαστε νυχθημερόν, δυστυχώς για μια ακόμη φορά απέχουν έτη φωτός από τη γυμνή αλήθεια.

Οι θάνατοι μικρών παιδιών ,προσφύγων ή όχι, είναι μια «κανονικότητα» που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συνηθίσουμε. Τα επαναλαμβανόμενα δυστυχήματα αποτελούν πια  προσχεδιασμένα εγκλήματα.

·       Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης , μέσα στον αστικό ιστό για όλους τους πρόσφυγες

·       Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων   

·       Άμεση διαλεύκανση των αιτίων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν 

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages