Για το Νοσοκομείο Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Για το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
 Τμήμα Υγείας
Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει την ανάγκη να αποφευχθεί η μετατροπή του ΕΣΥ σε ένα σύστημα υγείας προσανατολισμένο αποκλειστικά στην φροντίδα του Covid19, καθώς με αυτόν τον τρόπο μένουν ακάλυπτες οι υπόλοιπες ανάγκες υγείας του πληθυσμού. Έχουμε τονίσει επίσης την ανάγκη συνταγογράφησης και αποζημίωσης των τεστ που διενεργούνται στη χώρα, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι το 1/3 των τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά αφορούν τεστ σε διαγνωστικά εργαστήρια του ιδιωτικού τομέα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό επιβαρύνουν τις τσέπες των πολιτών.
Το Νοσοκομείο Χαλκίδας, με κεντρική πολιτική απόφαση (Υπουργείου Υγείας και 5ης ΥΠΕ), έχει συρρικνώσει ένα σημαντικό κομμάτι της τακτικής του λειτουργίας αναφορικά με χειρουργεία, νοσηλείες, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να διαχειριστεί μεγαλύτερο όγκο Covid περιστατικών. Είναι απαράδεκτο όμως ακόμη και η σαφώς μειωμένη δυνατότητα του Νοσοκομείου στην κάλυψη της λοιπής νοσηρότητας να επηρεάζεται από εσωτερικές αποφάσεις επιστημονικά υπευθύνων, που επιβαρύνουν, αντί να διευκολύνουν τους πολίτες.
Ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου ζητείται από τους πολίτες που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για ακτινολογικές εξετάσεις να προσκομίζουν πριν από οποιαδήποτε εξέταση αρνητικό αποτέλεσμα rapidtest για κορωνοϊό. Απόφαση που εξηγείται στο πλαίσιο προστασίας του προσωπικού, των ασθενών και επισκεπτών του Νοσοκομείου από τον ιό. 
Ωστόσο αυτό που είναι πραγματικά ανεξήγητο είναι η υποχρέωση του πολίτη που προσφεύγει σε δημόσιο Νοσοκομείο, να πληρώνει από την τσέπη του για τη διενέργεια ενός τεστ, που τίθεται μεν ως προϋπόθεση, αλλά δεν παρέχεται δωρεάν από το ίδιο το Νοσοκομείο.
Καλείται επομένως ο πολίτης να επιλέξει αν θα επιβαρυνθεί με το ποσοστό συμμετοχής στην όποια ακτινολογική εξέταση σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ή θα πληρώσει το τεστ για να μπορέσει να κάνει δωρεάν την εξέταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 
Στο μέσο της πανδημίας μία τέτοια αστοχία δικαιολογείται και βεβαίως διορθώνεται, πιθανή αναλγησία ωστόσο ενέχει πρόθεση και είναι απαράδεκτη.
Χαλκίδα 14 Ιαν. 2021.
Από το Γραφείο Τύπου




*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages