Ο ιός ΔΕΝ είναι ζωντανός άρα ΔΕΝ μπορεί να λέμε ότι είναι πονηρός!!! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο ιός ΔΕΝ είναι ζωντανός άρα ΔΕΝ μπορεί να λέμε ότι είναι πονηρός!!!

Ο ιός ΔΕΝ είναι ζωντανός άρα ΔΕΝ μπορεί να λέμε ότι είναι πονηρός!!!
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης,  medlabnews.gr.gr iatrikanea

Χθες ακούσαμε από την κα Παπαευαγγέλου ότι ο ιός είναι πιο πονηρός από εμάς. 

Συγκεκριμένα ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου, επιχείρησε να δώσει μία εξήγηση για το 2ο κύμα που επιμένει, με τη διασπορά να παραμένει μεγάλη και την κινητικότητα του πληθυσμού να μην μειώνεται, όπως στο πρώτο κύμα.

«Λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα υπάρχει ένα συνεχής πινκ πονκ μεταξύ του εργασιακών χώρων και της ενδοοικογενειακής διασποράς. Εκεί που πάει να ηρεμήσει μία περιοχή ξεσπάει μία συρροή κρουσμάτων σε έναν εργασιακό χώρο, σε μία κλειστή δομή και λειτουργεί σαν μία πηγή υπερμετάδοσης, που έχει ως αποτέλεσμα την διασπορά μέσα στα σπίτια. Δυστυχώς, ο ιός έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο πονηρός από μας και παραμονεύει παντού», τόνισε.

Όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μας ο κοροναϊός ΔΕΝ είναι ζωντανός. 

Ο κοροναϊός δεν είναι κάτι ζωντανό που περπατάει, όπως πολλοί πιστεύουν.
Δεν κινεί χέρια - πόδια, δεν επιλέγει κόσμο, δεν σκέπτεται. Ας λέμε ότι ζει, πέθανε. Στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά. 
Δεν είναι βακτήριο ή μικρόβιο. 
Ο ιός είναι ΜΟΡΙΟ ΠΡΟΤΕΪΝΗΣ που καλύπτεται από ένα προστατευτικό στρώμα λιπιδίου (λίπος), το οποίο όταν απορροφάται από τα κύτταρα του οφθαλμικού, ρινικού ή στοματικού βλεννογόνου και αλλάζει τον γενετικό τους κώδικα (μετάλλαξη) μετατρέποντάς τα επιθετικά, πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα. Μεταφέρεται (δεν μπορεί να κινείται μόνος του) μέσω σταγονιδίων. 

Κατόπιν τούτου καλό είναι να μην αναφέρονται πράγματα τόσο εκλαϊκευμένα προκειμένου να φοβηθεί ο κόσμος. Ο μη ειδικός και ο απλός κόσμος ακούγοντας ότι έχει να κάνει με κάτι πονηρό θα φοβηθεί και θα κάνει και πολύ περίεργα πράγματα. Επικοινωνιακά θα ήταν καλύτερα να εξηγηθεί στον κόσμο που δεν καταλαβαίνει, να ακούσει το πραγματικό και εντελώς αληθινό ότι έχει να κάνει με κάτι τελείως αδρανές (που δεν σκέφτεται τι θα μας κάνει ) και άρα εμείς που είμαστε νοήμονες μπορούμε έξυπνα να το αποφύγουμε. 
Δεν πρέπει να τρομάζουμε τον κόσμο και άλλο απότι είναι γιατί ακόμα δεν γνωρίζουμε που βρισκόμαστε με την πανδημία στην χώρα μας και αν εξαντλούμαστε σε τέτοιες απόψεις αργότερα τι θα πούμε;
Ίσως εδώ που βρισκόμαστε να πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνία και τον τρόπο που επικοινωνούμε κάποιες έννοιες στον πολίτη, που καλείται να προφυλαχθεί από τον κοροναϊό αλλά και από κάθε ψεκασμένη πληροφορία που το τελευταίο διάστημα έχουν ξεφύγει από κάθε λογική.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages