Ζεμπίλης: Εντάσσουμε τέσσερις επιπλέον περιοχές της Εύβοιας στις «λευκές περιοχές» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ζεμπίλης: Εντάσσουμε τέσσερις επιπλέον περιοχές της Εύβοιας στις «λευκές περιοχές»

Ολομέλεια της Βουλής.
Το ζήτημα της ανεπαρκούς τηλεοπτικής κάλυψης σε πολλές περιοχές της Εύβοιας έθιξε ο βουλευτής του Νομού Θανάσης Ζεμπίλης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, σημειώνοντας ότι σε μια εποχή που η ανάπτυξη των δικτύων 5ης γενιάς αλλάζει την καθημερινότητά μας, πολλοί κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών στερούνταν μέχρι σήμερα το αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία αναγνώρισε ότι το ψηφισθέν Σ/Ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντιμετωπίζει επαρκώς το μεγάλο αυτό πρόβλημα, καθώς απλουστεύει τις διαδικασίες και εντάσσει επιπλέον οικισμούς στο πρόγραμμα για τις «λευκές περιοχές»(περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης), το οποίο επιδιώκει την επίτευξη βέλτιστης τηλεοπτικής κάλυψης στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας. Όσον αφορά την Εύβοια, στο πρόγραμμα για την τηλεοπτική κάλυψη εντάσσονται οι οικισμοί Γλυφάδα και Θεολόγος του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, η Κάτω Σέττα του Δήμου Ερέτριας, καθώς και οι Ταξιάρχες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με τους κατοίκους αυτών των περιοχών να έχουν πλέον την δυνατότητα να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
Αναλυτικά οι νέες διατάξεις του προγράμματος για τις «λευκές περιοχές» είναι οι εξής:
α) προβλέπεται επιχορήγηση των δικαιούχων με 150 ευρώ για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού, καθώς και οκταετής εγγύησης σε περιπτώσεις ενδεχόμενης βλάβης.
β) απλοποιείται η διαδικασία υπαγωγής των δικαιούχων στο πρόγραμμα, αφού καταργούνται τα περισσότερα απαιτούμενα δικαιολογητικά και χρειάζεται πλέον μόνο ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας.
γ) οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους και τη λήψη της επιχορήγησης, είτε ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης είτε μέσω ΚΕΠ.
Τέλος, σύμφωνα με την έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπάρχει σχεδιασμός να προστεθούν επιπλέον οικισμοί στις «λευκές περιοχές», εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages