Πράσινοι: «Η αγάπη δεν είναι τουρισμός» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πράσινοι: «Η αγάπη δεν είναι τουρισμός»

Να λάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλίες επανένωσης των ζευγαριών που χώρισαν τα μέτρα για την πανδημία
 
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούν  από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε χιλιάδες άνθρωποι που παραμένουν χωριστά για μήνες λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία  να μπορέσουν να βρεθούν ξανά μαζί. Είναι άδικο χιλιάδες ζευγάρια και οικογένειες να αναγκάζονται να παραμένουν χωρισμένοι, ακόμα και σήμερα, μήνες μετά το άνοιγμα των συνόρων, γιατί δεν λαμβάνεται πρόνοια για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Οικογένειες με μέλη από διαφορετικά έθνη με το ένα από τα δύο μέλη ελληνικής καταγωγής ή πολίτη της Ελλάδας πληρώνουν έναν αδικαιολόγητα μεγάλο συναισθηματικό φόρο, παραμένοντας χωρισμένοι από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και ζευγάρια που βρέθηκαν μαζί σε μια άλλη χώρα, εξαιτίας του γεγονότος ότι το ένα από τα δύο άτομα δεν παίρνει βίζα για να επιστρέψει με τον ή την σύντροφό του στην Ελλάδα. Οι πρεσβείες, τα προξενεία, οι αεροπορικές εταιρίες δεν προσφέρουν ευέλικτες λύσεις για ανθρώπους που είναι ζευγάρι διαπιστωμένα εδώ και καιρό, ασχέτως αν είναι παντρεμένοι ή όχι επισήμως.

Δεν είναι ο κορονοϊός που κρατάει “χωρισμένα” χιλιάδες ζευγάρια αλλά η απουσία απλών, πρακτικών λύσεων για τα ζευγάρια αυτά, όπως αυτές που εφάρμοσαν ήδη κάποιες χώρες. Η μη επιστροφή τους έχει μεγάλο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος. Η αγάπη δεν είναι τουρισμός, #LoveIsNotTourism, όπως λένε και οι ίδιοι, όπως λέει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που καλεί τα κράτη-μέλη να φροντίσουν για την επανένωση αυτών των ζευγαριών, ακόμα και αν δεν είναι παντρεμένα. Εξάλλου, για πολλές χιλιάδες ευρωπαίων πολιτών οργανώθηκαν ακόμα και ειδικές πτήσεις με ευρωπαϊκή, μάλιστα, χρηματοδότηση ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούν την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τη λύση που περιγράφεται στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά τα “Ταξίδια και τις μεταφορές στην διάρκεια της πανδημίας” (Travel and transportation during the coronavirus pandemic). Στο άρθρο 3 (2)b αναφέρεται ρητά: εξαιρούνται από τον ταξιδιωτικό περιορισμό, τα μέλη οικογένειας πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των συντρόφων που ο πολίτης διατηρεί σχέση δεόντως επιβεβαιωμένη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αρμόδια Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Ylva Johansson και η γερμανική προεδρία ζήτησαν εδώ και καιρό από τα κράτη μέλη να ασχοληθούν με το θέμα και να βοηθήσουν χωρίς καθυστέρηση τα ζευγάρια να ξαναβρεθούν μαζί, ακόμα και αν δεν είναι παντρεμένα, εφόσον ένα από τα μέλη είναι πολίτης ή κάτοικος στην ΕΕ. Ήδη μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες το εφαρμόζουν: Αυστρία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Τσεχία και Ελβετία περιλαμβάνουν στον όρο οικογένεια και τα ανύπαντρα ζευγάρια ακολουθώντας την Οδηγία της Κομισιόν.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να δει άμεσα το θέμα και να το επιλύσει χωρίς καθυστέρηση. Αφορά χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να είναι μαζί, είναι βασικό δικαίωμά τους που το στερούνται βίαια.

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages