Διαδοχικές συναντήσεις του Σίμου Κεδίκογλου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Διαδοχικές συναντήσεις του Σίμου Κεδίκογλου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την Υπουργό Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και την Γενική Γραμματέα Αναστασία Γκίκα είχε ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας, Γρηγόρη Δάσκο και Κώστα Δούνα αντίστοιχα και με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας Δημήτρη Σκοπελίτη.
Τα σημαντικότερα θέματα που συζήτησαν αφορούσαν στην ταχύτατη κάλυψη των εναπομείναντων εκπαιδευτικών κενών στην Εύβοια, καθώς και της επάρκειας και αναβάθμισης των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολικών μονάδων.
Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της ένταξης των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα και της φοιτησής τους στα σχολεία. Ο  βουλευτής δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο Χαλκιδέων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, αλλά και εξαιτίας  των δύσκολων συνθηκών που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση, πρότεινε να εξεταστεί  η δημιουργία σχολικών τάξεων όλων των βαθμίδων κοντά στην υφιστάμενη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, κάτι που η Υπουργός απάντησε, ότι αντιμετωπίζουν θετικά.
Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη αναβάθμισης της τεχνικής επαγγελαμτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης  στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας  (Εσπερινό ΕΠΑΛ, ειδικότητες,εξοπλισμός εργαστηρίων κ.α).


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages