ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας ώρα μηδέν. Κραυγή αγωνίας για τους μαθητές ΑΜΕΑ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας ώρα μηδέν. Κραυγή αγωνίας για τους μαθητές ΑΜΕΑ

ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας ώρα μηδέν.
Οι μαθητές ΑΜΕΑ ενός κατώτερου Θεού.
 Για άλλη μια σχολική χρονιά καλούνται τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στα ακατάλληλα και πεπαλαιωμένα Κοντεινερς που έχουν κριθεί ακατάλληλα προς μάθηση από τον Δεκέμβριο του 2019(Αξίζει να σημειώσω ότι από την ίδρυση του το 2007 το σχολείο μας κάνει μάθημα σε κοντεινερς, δηλαδή 13 χρόνια) Έκτοτε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ξεκίνησε ένα αγώνα δρόμου για την μεταστέγαση του σχολείου σε άλλο κτίριο κατάλληλο και σε μέγεθος και σύγχρονο όσο αυτό επιτρεπόταν.
Μετά από προσπάθειες 4 μηνών βρέθηκε ένα κτίριο που πλήρους τις προϋποθέσεις η αγορά δε του οποίου θα στοίχιζε 1000000 ευρώ συν όποιες δαπάνες γίνονταν για τον χωρισμό του σε αίθουσες κλπ.
Η όλη δεν διαδικασία για την αγορά και ανακίνηση θα κρατούσε το πολύ 7 μήνες. Δηλαδή στην χειρότερη των περιπτώσεων τα παιδιά μας θα έμπαιναν στον νέο χώρο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων του 2020.Η πρόταση κατατέθηκε σε Δήμο και Αντιπεριφέρεια η οποία στην αρχή έτυχε κοινής αποδοχής.
Και φτάνουμε στην σύσκεψη της 17 Ιουνίου 2020 στην οποία παρόντος του Κυρίου Κελαιδιτη Αντιπεριφεριάρχη Εύβοιας η εν λόγω πρόταση του Συλλόγου με διάφορες προφάσεις πάγωσε μέχρι τώρα. Προτάθηκε εναλλακτική λύση για την οποία όμως δεν δόθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και κατά την προσωπική μου άποψη όσο και να την προχωρήσουν το σχολείο δεν πρόκειται να μετεγκατασταθεί στον νέο χώρο πριν τον Σεπτέμβριο του 2022 δηλαδή άλλες δύο σχολικές χρονιές μάθημα στα κοντεινερς.
 Μαθαίνω ότι γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μας από τον Σεπτέμβριο γιατί δεν θέλουν τα παιδιά τους ΑΜΕΑ να στριμώχνονται στα ακατάλληλα κοντεινερς. Υπάρχει αγανάκτηση και απογοήτευση στις τάξεις των Γονέων και για εμένα Δικαιολογημένη.
Οι ανάγκες των ΑΜΕΑ μαθητών του Καλικρατειου Δήμου Χαλκιδέων σε ειδικές δομές αυξάνονται μιας και εξυπηρετούν όλη την Κεντρική Εύβοια. Παράλληλα βλέπω την Περιφέρεια να εγκρίνει πόσο 4700000 ευρώ για την ανακατασκευή του Ναού της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας και αναρωτιέμαι εύλογα ότι δεν υπάρχει το 1000000 ευρώ για να αγοραστεί ένα κτίριο που θα μείνει στο Δημόσιο και οι μαθητές των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας θα κάνουν μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες;;
Γιατί αυτή η κωλυσιεργία που αποβαινει εις βάρος των ιδιαίτερων παιδιών μας και των ηρωικών γονέων τους που τα στηρίζουν και απαιτούν από την Πολιτεία ίση μεταχείριση στην Εκπαίδευση;;;

Γιατί κυρία Βακα Δήμαρχε Χαλκιδέων, γιατί Κύριε Κελαιδιτη Αντιπεριφεριαρχη Ευβοιας γιατί κύριε Σπανε Περιφεριαρχη Στερεάς Ελλάδας τα παιδιά μας να συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στα άθλια κοντεινερς στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον;;; ΓΙΑΤΊ;;;; —


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages