Πρόταση για νομοθετική ρύθμιση κατέθεσε η Κ.Ε.Δ.Ε. για τους Αυτοδιαχειριζόμενους Παιδικούς Σταθμούς κατόπιν αίτησης της Δημάρχου Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πρόταση για νομοθετική ρύθμιση κατέθεσε η Κ.Ε.Δ.Ε. για τους Αυτοδιαχειριζόμενους Παιδικούς Σταθμούς κατόπιν αίτησης της Δημάρχου Χαλκιδέων

Κατόπιν εγγράφου της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, με το οποίο αιτήθηκε νομοθετική ρύθμιση ώστε να ενταχθούν οι Αυτοδιαχειριζόμενοι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου στους Παιδικούς Σταθμούς που ανήκουν στον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(Κ.Ε.Δ.Ε.) θεώρησε δίκαιο το αίτημα και έλαβε ομόφωνη απόφαση για κατάθεση πρότασης νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση του προβλήματος αυτού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. προτείνει οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι ιδρύθηκαν με πρωτοβουλία Δήμων πριν την ισχύ του ν.2218/1994 ως Αυτοδιαχειριζόμενοι, υπαγόμενοι στους Συλλόγους Γονέων των παιδιών που φιλοξενούνται και οι οποίοι όμως εξακολουθούν να λειτουργούν υπό τον διευθυντικό και οικονομικό έλεγχο του οικείου Δήμου, να δύνανται να μεταφερθούν στον Δήμο αυτόν ή απευθείας στο οικείο δημοτικό νομικό πρόσωπο, στο οποίο ανήκουν οι λοιποί Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, κατόπιν απόφασης της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Με την ίδια απόφαση, να μεταφέρεται και το προσωπικό των σταθμών αυτών και να κατατάσσεται σε προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες καταργούνται με την αποχώρησή του από την Υπηρεσία. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εστάλη στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη, επιζητώντας τις δικές τους ενέργειες.
Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, οι εργαζόμενες στους Αυτοδιαχειριζόμενους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων, απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στη Δήμαρχο για την παρέμβαση και το ενδιαφέρον να ξεπεραστούν προβλήματα, που δυσχέραιναν το έργο και τη λειτουργία των συγκεκριμένων Σταθμών. Ακολουθεί η επιστολή:
“ Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε,
Με την επιστολή μας αυτή οι εργαζόμενες στους Αυτοδιαχειριζόμενους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων θα θέλαμε να εκφράσουμε προς το πρόσωπό σας τις θερμές ευχαριστίες μας για το αμέριστο ενδιαφέρον που επιδείξατε προκειμένου στους συγκεκριμένους Σταθμούς που δραστηριοποιούνται από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980 να ξεπεραστούν αγκυλώσεις και στρεβλώσεις πολλών χρόνων που δυσκόλευαν την ομαλή λειτουργία τους.
Κυρία Δήμαρχε, η παρέμβασή σας ήταν καθοριστική και επιδεικνύει το ενδιαφέρον σας και για τα θέματα της προσχολικής ηλικίας που αφορούν εκατοντάδες συνδημότες μας.
Για τον ίδιο λόγο θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και προς τους συνεργάτες σας και συγκεκριμένα στην Αντιδήμαρχο Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού, τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας Δάφνη Παπανέστη και τον υπεύθυνο για θέματα Παιδικών Σταθμών του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων Γεώργιο Λοβέρδο.
Οι συγκεκριμένοι Παιδικοί Σταθμοί στους οποίους μεγάλωσαν εκατοντάδες παιδιά του Δήμου Χαλκιδέων θα συνεχίσουν να λειτουργούν πλέον χωρίς πολλά από τα προβλήματα του παρελθόντος και πάντα για το καλό των συμπολιτών μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά,
Οι εργαζόμενες των Αυτοδιαχειριζόμενων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλκιδέων “
 
Γραφείο Τύπου



*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages