Καταστροφές από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Καταστροφές από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020

Σεβόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και το τραγικό γεγονός του θανάτου οκτώ (8) συνανθρώπων μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 9 Αυγ 2020, που κατέστρεψαν περιουσίες μιας ζωής,  στις περιοχές Αγ. Νικόλαος – Λευκαντί – Φύλλα – Αφράτι – Βασιλικό -Ν. Αρτάκη του Δήμου Χαλκιδέων αλλά και στις υποδομές και τις Αγροτικές καλλιέργειες, τηρήσαμε σιωπή μέχρι τα σήμερα, αναμένοντας από τους αρμόδιους  φορείς να πράξουν, άμεσα, τα αναγκαία    ώστε να αμβλυνθούν, κατά το δυνατόν, οι τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.   
Πρώτη μας σκέψη τα θύματα της θεομηνίας. Θλίψη για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα. Έπειτα ο ανθρώπινος πόνος  για τις υλικές καταστροφές (κατοικίες, επιχειρήσεις, ζώα, αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, υποδομές).
Βρισκόμαστε κοντά στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια από την θέση μας ως αντιπολίτευση  στον Δήμο Χαλκιδέων, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι καταστροφές και οι περιουσίες των κατοίκων.
Επισκεφτήκαμε με κλιμάκιο Δημοτικών Συμβούλων τις δοκιμαζόμενες περιοχές τόσο την Δευτέρα 10/8 όσο και την Τρίτη 11/8, διαπιστώσαμε το μέγεθος της καταστροφής που με τον θάνατο των συνανθρώπων μας μετατράπηκε σε τραγωδία.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. 
Ελπίζουμε και ευχόμαστε τώρα να δείξουν οι αρμόδιες Αρχές το πραγματικό τους ενδιαφέρον που δεν έδειξαν προληπτικά, αν και είχαν ειδοποιηθεί για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να βοηθήσουν Οικονομικά και Ηθικά τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, ώστε σύντομα να αποκατασταθούν και να μπορέσουν να συνεχίσουν την φυσιολογική τους ζωή.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα, πέραν των όσων έχουν αναφερθεί, έχει προκύψει και θα γίνεται μεγαλύτερο, προϊόντος του χρόνου, είναι ο κίνδυνος απειλής της Δημόσιας Υγείας που προέρχεται από τα εκατοντάδες θαμμένα ψόφια ζώα (αιγοπρόβατα, χοίροι, βοοειδή, κότες, σκύλοι), τα οποία εμφανίζονται μετά την υποχώρηση των λασπόνερων.

 Ελπίζουμε οι υποσχέσεις των Αρμοδίων για άμεση αποκατάσταση των πληγέντων να μην αποδειχθεί, για ακόμη μία φορά, κενές περιεχομένου και χωρίς αντίκρισμα.
                                                                                                                  







                                                                                                                            Γραφείο Τύπου


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages