3ος αγώνας δρόμου «Στα Χνάρια των Ηρώων» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

3ος αγώνας δρόμου «Στα Χνάρια των Ηρώων»

Στις 01 & 02/08 διεξήχθη ο 3ος αγώνας δρόμου με την ονομασία «Στα Χνάρια των Ηρώων». Τον αγώνα διοργάνωσε ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Απόλλων» Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και το Δήμο Λαμιέων, με την ενεργή στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Λεβαδέων, Αμφίκλειας/Ελάτειας και Καμένων Βούρλων. Ακόμη έγινε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πρόκειται για τη διαδρομή που ακολούθησαν το καλοκαίρι του 480 Π.Χ. οι 700 Θεσπιείς προκειμένου να ενισχύσουν τους 300 Σπαρτιάτες και τους άλλους Έλληνες πολεμιστές στην άνιση μάχη εναντίον του στρατού των Περσών. Ο αγώνας είχε πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπίπτει με την συμπλήρωση των 2500 ετών από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.

Τα χνάρια των Ηρώων περιελάμβαναν 3 αγώνες στους οποίους συμμετείχαν πάνω από 200 αθλητές. Αυτόν των 102 χιλιομέτρων και τις σκυταλοδρομίες 2x51 χλμ και 4x25.5 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 20:00 του Σαββάτου μπροστά από το μνημείο του Δημόφιλου στις Θεσπιές και ο τερματισμός έγινε στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Στον αγώνα των 102 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής ο Θεοφάνης Αρκουμάνης με ρεκόρ διαδρομής 8.55.59.

Ο σύλλογός μας είχε εντυπωσιακή συμμετοχή και πανηγύρισε σημαντικές διακρίσεις καθώς  η πρώτη γυναίκα και 13η στη γενική κατάταξη ήταν η δικιά μας  Ελένη Ψαρόμυαλου με χρόνο 11.11.20 και μάλιστα 2 ώρες μπροστά από τη 2η γυναίκα.

Στη σκυταλοδρομία 4x25.5 χλμ  η ομάδα μας με την ονομασία ΛΕΒΑΔΟΣ  που αποτελούνταν από τους αθλητές Σπύρο Μπούτσικα, Γιώργο Παπανικολάου , Γιώργο Μανιώτη, Σταύρο Τσόκανο κατέλαβε την 3ή θέση με χρόνο 8.13.23.

Στα 102 χιλιόμετρα Ο Τάσος Νικολάου κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 10.17.20.και ανέβηκε ακόμα μία χρονιά στο βάθρο.

Η δεύτερη ομάδα μας στη σκυταλοδρομία 4χ25,5χλμ. σε συνεργασία με το αδελφό σωματείο Aliartistas αποτελούμενη από τους αθλητές Βασίλη Κολοβό, Βάγια Τσιώλη, Λουκά Ράπτη, Χρήστο Πολατσίδη κατέλαβε τη 12η θέση με χρόνο 10.13.27.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προσπάθειες των αθλητών παρακολούθησαν από πολύ κοντά ο Δήμαρχός μας Γιάννης Ταγκαλέγκας με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Μάριο Σάκκο.
                                                                                                          ΤΟ   ΔΣ  ΑΚΟΛ

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages