Σίμος Κεδίκογλου: «Πρέπει οι δαπάνες να έχουν αναπτυξιακή κατεύθυνση, να μπορούν να «γεννήσουν» ελπίδα για το μέλλον» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Πρέπει οι δαπάνες να έχουν αναπτυξιακή κατεύθυνση, να μπορούν να «γεννήσουν» ελπίδα για το μέλλον»

«Για να μπορούν να πληρώνονται οι συντάξεις πρέπει να πληρώνονται οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν με τις εισφορές και τους φόρους τους το ασφαλιστικό μας σύστημα. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία». Αυτό δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» τόνισε, ότι  υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν περισσότερα, έχοντας, ωστόσο, ήδη καταφέρει να συγκρατήσουν την κατάσταση στην οικονομία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και στηρίζοντας τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που «μάτωσαν» εξαιτίας της πτώσης των εσόδων και των αποδοχών τους.
«Να μη ξεχνάμε - είπε - ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι κατά βάση μία συμφωνία μεταξύ γενεών. Η γενιά που σήμερα εργάζεται πληρώνει τις συντάξεις της απερχόμενης γενιάς με την προσδοκία να ισχύσει το αντίστοιχο και για αυτή στο μέλλον. Δυστυχώς, οι συνθήκες έχουν  αλλάξει άρδην, δηλαδή, οι αμοιβές των εργαζομένων σήμερα δεν έχουν καμία σύγκριση με τις αμοιβές των εργαζομένων πριν από δέκα χρόνια, ενώ αντίστοιχα έγινε και μία περιστολή των συντάξεων. Προσπαθούμε να αποδώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, όσα περισσότερα σηκώνει και η ελληνική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά»
Σε ό, τι αφορά την κριτική που ασκείται διερωτήθηκε από που αλλού θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν κονδύλια, όταν πρέπει ταυτόχρονα να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και η εθνική μας Άμυνα, όταν πρέπει να επανεκκινήσουν την οικονομία της χώρας. Και κατέληξε: «Είναι καθοριστικής σημασίας να γίνει λελογισμένη διαχείριση, γιατί μάς περιμένουν δύσκολες μέρες, παγκοσμίως. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι συγκριτικά σε μία καλύτερη θέση σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε ό, τι αφορά τις απώλειες και τις οικονομικές και υγειονομικές, αλλά στην περίοδο της κρίσης της πανδημίας το πιο σημαντικό είναι όσο μπορούμε περισσότερο οι δαπάνες μας να έχουν αναπτυξιακή κατεύθυνση, να μπορούν να «γεννήσουν» ελπίδα για το μέλλον»..

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages