Μ. Χατζηγιαννάκης: Χωρίς πυξίδα σε αχαρτογράφητα νερά ο τουρισμός και η εστίαση - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Χωρίς πυξίδα σε αχαρτογράφητα νερά ο τουρισμός και η εστίαση

Την έντονη ανησυχία του για την επόμενη μέρα της πανδημίας στον τουρισμό και τον κλάδο της εστίασης εξέφρασε μιλώντας την Κυριακή το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel και τον Κων/νο Μαραβελίδη ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για παρατεταμένη δυστοκία της κυβέρνησης να ζυγίσει την κρισιμότητα των καταστάσεων και κατέθεσε τον προβληματισμό του για την κυβερνητική διαχείριση της επόμενης μέρα της καραντίνας. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση δυστυχώς εκπέμπει αντικρουόμενα μηνύματα που αποπροσανατολίζουν και προκαλούν σύγχυση στους πολίτες.

Αφενός, ακούγονται θριαμβολογίες και διθύραμβοι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με φυσιολογικό αποτέλεσμα ο κόσμος να χαλαρώνει και να παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, όπως συμβαίνει στα λεωφορεία που μεταφέρουν πολίτες από και προς τις παραλίες, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο μια συλλογική προσπάθεια δύο και πλέον μηνών καθώς η υγειονομική κρίση δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί. Αφετέρου όμως, στον τομέα της οικονομίας και κυρίως των κλάδων του τουρισμού και της εστίασης, κινούμαστε χωρίς πυξίδα σε αχαρτογράφητα νερά.

Όπως ανέφερε ο Μ. Χατζηγιαννάκης, σε μια χώρα που το ΑΕΠ της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τουριστική κίνηση και που το σύνολο σχεδόν των νησιών της περιμένει την καλοκαιρινή περίοδο για να χρηματοδοτηθούν και οι χειμερινοί μήνες, οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης είναι μάρτυρες ενός απίστευτου κυβερνητικού αλαλούμ και παλινωδιών. “Οι επαγγελματίες αυτοί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Φτάνουμε στον Ιούνιο και οι επιχειρηματίες δεν ξέρουν αν θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους, με ποιους περιορισμούς, με ποιο τρόπο θα δηλώνουν το προσωπικό τους, πού θα φτάσει η ανεργία, με ποια υγειονομικά πρωτόκολλα θα λειτουργήσουν, εάν θα έχουν ευθύνη σε τυχόν εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού. Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages