Πρόληψη και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων στο τραμπολίνο (βίντεο) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πρόληψη και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων στο τραμπολίνο (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαΐδη.
Μ΄αυτό το θέμα πρωτοπορώντας  όπως πάντα, ο "ΑΙΑΝΤΑΣ" διοργάνωσε την πρώτη ημερίδα  στην Περαία  χθες πρωί,  Σάββατο 29.2.20
Η παρουσίαση έγινε από  την ιατρική ομάδα του γιατρού Κυριάκου Στεφανίδη που είναι και ο γιατρός του Συλλόγου και απευθυνόταν στους αθλητές, τους γονείς και τους προπονητές του Τραμπολίνο.
Η πρόεδρος του Γ.Ο. " ΑΙΑΣ" Θερμαϊκού μας είπε: “Θεωρούμε ότι η ενημέρωση αποτελεί πρόληψη και με αυτήν την πεποίθηση οργανώσαμε την ημερίδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι αθλητές μας πως μπορούν να προλάβουν έναν τραυματισμό! Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με έναν ιατρό ό οποίος είναι από τους λίγους που έχουν ασχοληθεί με το άθλημα του τραμπολίνο την τελευταία δεκαετία και η γνώση του είναι πολύτιμη για εμάς».
Ο ιατρός-εισηγητής Κυριάκος Στεφανίδης τόνισε μεταξύ άλλων:
“Οι αθλητικοί τραυματισμοί είναι συνήθεις στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον πρωταθλητισμό. Το 80% αυτών είναι απλοί ενώ το 20% μπορεί να χρειαστούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση από την ιατρική ομάδα. Η φυσιοθεραπεία - κινησιοθεραπεία κατέχει κυρίαρχη θέση στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων. Τα προγράμματα κινησιοθεραπείας περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση, τη βελτίωση της ευλυγισίας, της ιδιοδεκτικότητας και του συντονισμού. Η συγκεκριμένη κινησιοθεραπεία αν εφαρμοστεί προληπτικά και εξατομικευμένα στους αθλητές μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αθλητικών κακώσεων και στην αύξηση της αθλητικής απόδοσης”.








Δείτε το σχετικό μας βίντεο από την Ημερίδα
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages