Ομιλία Θ.Ζεμπίλη στη Βουλή, για την σπουδαιότητα του λιμένα Χαλκίδας(video) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ομιλία Θ.Ζεμπίλη στη Βουλή, για την σπουδαιότητα του λιμένα Χαλκίδας(video)

Σε συζήτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με θέμα την λιμενική πολιτική και τις τάσεις λιμενικής βιομηχανίας, με επίκεντρο τα «έξυπνα λιμάνια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε την ανάγκη αποσυμφόρησης του ΟΛΠ και των υπολοίπων λιμένων της Αττικής, μέσω της περιφερειακής ανάπτυξης των λιμένων.
Αρχικά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει αυτήν την στιγμή τις κατάλληλες υποδομές στην λιμενική της βιομηχανία, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει τις εξελίξεις με την μεγέθυνση της παγκόσμιας οικονομίας και του διεθνούς ηλεκτρονικού εμπορίου, που έχουν ως αποτέλεσμα την ναυπήγηση περισσότερων και μεγαλύτερων πλοίων.  Στην χώρα μας, εξαιτίας των πολλών μικρών και διάσπαρτων λιμανιών, έχουμε περιορισμό χώρων ως προς τις νέες ανάγκες της αγοράς, οπότε θα είχε καίρια σημασία να εμπλακούν ιδιώτες, που θα επενδύσουν στην εισαγωγή και υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης.
Ως προς αυτό το γεγονός, την στενότητα χώρου στα λιμάνια, ο κ. Ζεμπίλης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη αποσυμφόρησης του ΟΛΠ και των υπολοίπων λιμένων της Αττικής, ώστε να μπορέσουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Η λύση είναι η περιφερειακή ανάπτυξη των λιμένων, με το λιμάνι της Χαλκίδας να αποτελεί ένα παράδειγμα, καθώς λόγω θέσης διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό. Συγκεκριμένα, το λιμάνι της Χαλκίδας έχει χαρακτηριστεί ως διευρωπαϊκό, ενώ επιπλέον βρίσκεται κοντά στην βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων, γειτνιάζει με τον ΠΑΘΕ, και έχει πρόσβαση και στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Επομένως υπάρχουν πολλά περιθώρια αναβάθμισής του, που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αξιοποίηση του,  συμβάλλοντας στην τοπική και στην εθνική οικονομία.
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages