Ομιλία Θ. Ζεμπίλη για την επικίνδυνη εξτρεμιστική δράση στα πανεπιστήμια και την κοινωνία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ομιλία Θ. Ζεμπίλη για την επικίνδυνη εξτρεμιστική δράση στα πανεπιστήμια και την κοινωνία

Ολομέλεια της Βουλής:
Κατά την διάρκεια ομιλίας του χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε ,μεταξύ άλλων, και σε  θέματα ασφάλειας που απασχολούν την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, όπως το εργαστήριο κατασκευής μολότοφ που βρέθηκε στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ, τα ευρήματα στη γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και η ώσμωση των αντιεξουσιαστών με τους τρομοκράτες και τους κοινούς ποινικούς.
Ο κ. Ζεμπίλης σημείωσε, ότι με την εφαρμογή του σχετικού νόμου καταργείται πλέον το άσυλο της ανομίας, που είχε μετατρέψει πανεπιστημιακούς χώρους σε ορμητήρια για καταδρομικές επιθέσεις εξτρεμιστών, όπως καταδείχθηκε και από τις τελευταίες αστυνομικές επιχειρήσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η πραγματική έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου, που αφορά τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ επέκρινε το γεγονός ότι η ανομία έτεινε τα προηγούμενα χρόνια να γίνει μία νοσηρή κανονικότητα, καθώς αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητάς μας φαινόμενα όπως το άβατο των Εξαρχείων με τα κατειλημμένα κτίρια, αλλά και τα κρούσματα παραβατικότητας από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που πότε καταλάμβαναν επί εβδομάδες ακαδημαϊκά ιδρύματα και πότε εισέβαλαν στο πεντάγωνο, το περιστύλιο της βουλής ή τις πρεσβείες, διασύροντας διεθνώς την χώρα.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα πρόσφατα  ευρήματα σε γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης, που διέθετε βαρύ οπλοστάσιο και ενισχυμένες επιχειρησιακές δυνατότητες, τα οποία απέδειξαν ότι οι  ίδιοι άνθρωποι που είχαν την επιμελητεία καταλήψεων στα Εξάρχεια, ήταν και αυτοί που πρωταγωνιστούσαν σε βομβιστικές επιθέσεις και σε επιθέσεις με καλάσνικοφ, αλλά ήταν και οι ίδιοι που ηγούνταν των αναρχικών σε δεκάδες επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Αυτό δείχνει ότι η αναρχική εξτρεμιστική δράση εξελίσσεται σε προθάλαμο της τρομοκρατίας, καθώς αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ριζοσπαστικοποίηση και την στρατολόγηση ατόμων.
Τέλος, ο βουλευτής Εύβοιας τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν ποινικοποιείται το φρόνημα και η πολιτική ιδέα, όμως πρέπει να καταστεί σαφές ότι αυτός που έχει στην κατοχή του εμπρηστικούς μηχανισμούς και μολότοφ έχει ήδη αποφασίσει να ενταχθεί στην οργανωμένη ένοπλη πάλη. Έτσι η κατοχή μολότοφ, στο πλαίσιο του αντάρτικου πόλης, μπορεί να επιφέρει τραγικές και μοιραίες συνέπειες στην κοινωνική συμβίωση και την ζωή αθώων ανθρώπων.
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages