Ποιμαντική Διακονία Κωφών και Βαρηκόων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ποιμαντική Διακονία Κωφών και Βαρηκόων

        Η Τοπική μας Εκκλησία, για περισσότερο από μία δεκαετία έχει παρουσιάσει μία ιδιαίτερη μέριμνα για τους αδελφούς μας εκείνους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, δηλαδή τους Κωφούς και Βαρηκόους.

            Έτσι, και εφέτος θα λειτουργήσουν οι παρακάτω δραστηριότητες, στις οποίες καλούνται να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι αδελφοί μας δύνανται:

1.      Κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν δύο τμήματα διδασκαλίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τόσο για Κωφούς όσο και για ακούοντες, με σκοπό τη διάδοση της γλώσσας των Κωφών και την αφύπνιση των ακουόντων. Η επίσημη έναρξη των Σεμιναρίων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας θα γίνει την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 6.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, με τον Αγιασμό, τον οποίο θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

2.      Από την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και κάθε Κυριακή στις 5.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιείται συνάντηση των Κωφών και βαρηκόων με σκοπό την μεταξύ των επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων της καθημερινότητας και την γνωριμία τους με τις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

            Υπεύθυνος και συντονιστής όλης αυτής της ποιμαντικής προσπάθειας της Τοπικής μας Εκκλησίας είναι, ως γνωστόν, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τον οποίον μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για περαιτέρω διευκρινήσεις.



ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

   Η Τοπική μας Εκκλησία, αφουγκραζόμενη τις πνευματικές  ανάγκες των παιδιών της, επαναλειτουργεί εφέτος, την ιδρυθείσα από το 1979, Ειδική Σχολή Υποψηφίων Κατηχητών, με σκοπό την κατάρτιση στελεχών, που θα εργασθούν στο Κατηχητικό έργο της Εκκλησίας.

Έτσι, από τις 4 Δεκεμβρίου 2019 μπορούν να συμμετέχουν ως σπουδαστές: α) μαθητές Λυκείου, β) φοιτητές Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών και γ) απόφοιτοι Λυκείου ηλικίας 17-40 ετών, με έφεση και ζήλο να εργασθούν στα Κατηχητικά.

Εγγραφές  γίνονται στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Βάκη 21, όπισθεν Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος) κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00. Πληροφορίες στα τηλ. 22210 60404, 5, 6, 7 (εσωτερικό 9). Υπεύθυνος εγγραφών ο Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:00, με αγιασμό, τον οποίο θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Τόπος διδασκαλίας μαθημάτων η αίθουσα του Μουσείου (3ος όροφος) του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Η Σχολή λειτουργεί υπό την Διεύθυνση του Υπευθύνου Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη – Ιεροκήρυκος.

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages