Εξιχνιάσθηκαν ληστεία, απόπειρα ληστείας & (5) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εξιχνιάσθηκαν ληστεία, απόπειρα ληστείας & (5) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Δράστες είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε σωρεία ληστειών & κλοπών, σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα 32χρονου συνεργού τους
Τα μέλη της ομάδας δρούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενώ για την διευκόλυνσή τους, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. & Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας Βοιωτίας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά μία ληστεία, μία απόπειρα ληστείας & πέντε (5) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 23-11 έως και 03-12-2018, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας. 
Στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται (10) μέλη εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 19 έως 39 ετών, τα οποία ενέχονται στη διάπραξη σωρείας ληστειών και κλοπών σε περιοχές της Αττικής & της Εύβοιας, ενώ η εξάρθρωση της είχε επιτευχθεί την 19-01-2019 από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ταυτοποιήθηκε ένας ακόμα συνεργός τους, 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είναι κάτοικος της περιοχής και παρείχε στην εν λόγω εγκληματική ομάδα, τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους υποψήφιους «στόχους» τους και τα δρομολόγια κίνησης και διαφυγής τους.
Τα μέλη της ομάδας δρούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενώ για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, όσο αφορά στην προσέγγιση των θυμάτων τους, καθώς και τη μετέπειτα διαφυγή τους, κινούνταν με Ι.Χ.Ε. & Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ειδικότερα οι δράστες είχαν προβεί στη διάπραξη:

Ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιοχή του Σχηματαρίου, όπου με την απειλή σιδερένιων λοστών, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, καθώς και το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του οχήματος, υπαλλήλου σε αυτό.

Απόπειρας ληστείας σε βάρος ημεδαπού, στο Μοσχοπόδι Βοιωτίας, όπου προσπάθησαν να αποσπάσουν από την κατοχή του, χρηματικό ποσό.

Πέντε (5) κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ερυθρές Ατττικής, Καλλιθέα, Δήλεσι & Τανάγρα), όπου κατάφεραν με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν από τα θύματά τους, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.


Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages